Модна дамска пижама – тайните на избора

1
152
Добави коментар
pupidrupi
pupidrupi

Днешните дамски пижами, така уютни комплекти за спане и за релакс, дадоха повод на дизайнерите да развихрят своето въображение. Много чувственост, много лукс, много комфорт и естествени материали. Дори по-простите кройки са с изключително женствен акцент, което ги превръща в модни и стилни дрехи за комфортен престой у дома.

 

Пижамите, както и всички останали дрехи, зависят от модните тенденции. И всяка жена избира какъв модел пижама да си купи – кокетен или подчертано лаконичен, дълъг или къс. По такъв начин може много лесно да преобрази домашната си визия от тривиална в стилна.

 

Бихте могли да си подарите пижама от естествена коприна. Материята е достатъчно изтънчена и една семпла и удобна кройка ще осигури желания разкош и изисканост.

 

Защо пък не пижама в стилизация на мъжки модел – един от най-модните трендове днес. Чудесно подчертава дамския силует и внася много съблазън в излъчването. Широките панталони осигуряват удобство и същевременно много чувственост.

 

На пика на модните дамски пижами са модели с подчертано деколте, оригинално скроени ръкави и декорации от дантела. Висококачествената вискоза се превърна в алтернатива на коприната. Със своите качества тя прави всяка дамска пижама не само да изглежда, но и наистина да е изтънчена, стилна, комфортна и лесна за поддържане.

 

Не бива да се подминават и модните  принтове и декорации. Големи флорални щампи в пастелни цветове, романтични щампи на райски птици и пеперуди красят най-романтичните модели. Набралата популярност вълна на източните мотиви в модата, се отрази и в дизайна на дрехите за сън и отдих. Наситени разцветки с пейсли и стилизирани орнаменти и шарки са сред най-актуалните тенденции, които изглеждат наистина еднакво страхотно и върху класически стилове, и върху най-дръзки и провокативни модели. Дизайнерите са категорични – на мода са наситените цветни и плодови нюанси. Но и при новите тенденции си остава в сила един неоспорим факт – в едноцветните пижами в ярък цвят всяка фигура изглежда по-стройна.

 

По-практичните дами също не са пренебрегнати. За тях са представени интересни модели от комфортен памучен трикотаж или от натурален памук. Актуални модели, които са стилни и комфортни. Памучната материя също диктува своите модни стилове – меки и женствени очертани силуети, дълбоко деколте, реглан ръкав.

 

Няма дамски гардероб без дълга пижама. Дизайнерите позиционират новите модели не просто като дрехи за сън, а като модни и стилни изискани костюми. Независимо дали е от коприна, памук или друга материя, в актуални нежни пастелни тонове или ярки разцветки, те изглеждат нежно и изтънчено на дамската фигура. Пижами в интензивно синьо, виолетово и черно изглеждат много смело и чувствено. А с помощта на всеки нюанс на червено, дори и най-семплата пижама се зарежда с нотка страст. Моделите с дълги панталони и умело подбран топ чудесно коригират фигурата и балансират силуета.

 

Късите пижами също са актуални. Представени са от всякакви вариации – с шорти, с боксери, с капри. При тях е допустим и топ с дълъг ръкав, при което се постига интересен контраст.

 

Когато тръгвате да си търсите нова пижама, не забравяйте, че тя не е само удобна и практична, но и стилна дреха за сън и почивка у дома.