Мотокрос екипировка | Ендуро екипировка от BobiMX | BobiMX

1
200
Добави коментар
vencislava.hristova
vencislava.hristova

Екипировката в моторните спортове винаги е била от полза, както на състезателите, така и на любителите, и учащите се. Безопасността винаги се поставя на първо място, особено когато става дума за такъв тип екстремен спорт.

Мотокрос екипировката има голямо значение за всеки фен на пресечения терен, защото често на почит са скокове по труднодостъпни терени, скалисти местности, кал и други. Във всички случаи шансът моторът да се подхлъзне или обърне е много по-голям, в сравнение с движението по асфалтов път.

Елементи на мотокрос облеклото

Най-важният елемент от цялостната екипировка е мото каската. Тя трябва да отговаря на размера на главата, защото в противен случай губи голяма част от предпазните си сили. Проектирана е така, че при точно прилепяне на главата да не създава дискомфорт, да се усеща приятно и меко на допир и най-важното – да може да ни предпази при удар максимално добре.

Друга много важна част е протекторът за тяло. Той представлява ,,блуза” с пластмасови подсилени участъци, която има за цел да предпази областите на гърба, гърдите, ребрата, раменете и дори опашката. Това е изключително важен елемент от мотокрос екипировката – може да спаси живот при падане на каменист път, чакъл и други.

Освен тялото, трябва да предпазим и краката си, а за тази цел има мото панталон с характерна извита форма в областта на коленете. Панталоните са дебели, но леки и удобни, не пропускат вода и въздушна струя. Предимство на много модели е възможността за слагане на наколенки върху панталона.

Ботушите за мотокрос са подсилени в областта на пръстите и имат пластмасов или метален протектор отпред, който е нужен, в случай че кракът ви остане затиснат под мотора например.

Друга част от мото екипировката са ръкавиците и очилата. Те до голяма степен могат да се нарекат аксесоари, защото не касаят толкова безопасността, колкото завършения вид на екипа.

За разработката и развитието в името на безопасността на спорта и любителската част са отговорни няколко компании, които са сред най-големите производители на висококачествена мото екипировка.

В BobiMX можете да закупите екипировка от висок клас, произведена от водещите производители:

Acerbis
Acerbis е на пазара от 1973 г., като започва в Италия и продължава да развива бизнеса си в името на безопасността навсякъде из Европа. Произвежда всеки един елемент на мотокрос екипировката – от каска до очила.

100%
Компанията стартира през 1982 г. в Америка и поради бавното развитие на спорта отвъд океана през онези години, 100% се счита за една от основополагащите на мотокроса компании. С течение на времето се ориентира и към екипировка за колоездене, BMX и други.

Leatt
Историята на компанията започва по интересен начин през 2001 г., когато Кристофър Лийт става свидетел на смъртта на моторист, само седмица след като синът му започва да се учи да кара мотор. Така той моментално започва да проучва как да направи това преживяване максимално безопасно. Само за няколко години, след революционни иновации в каските, компанията се издига и вече е един от лидерите на световния пазар.

SIDI
SIDI започва през 1960 г. в Италия като занаятчийска работилница за планински обувки. Впоследствие една от посоките, в които тръгва компанията, са именно мотокрос ботушите и успява да стане лидер на този пазар за повече от 30 години.