Сънища, значение, тълкуване на сънища

5
Добави коментар
bansko24
bansko24

Изследване на учени от факултета по психология към университета в Монреал показа, че мъжете и жените имат коренно различни сънища. Докато жените сънуват романтика, мъжките сънища са подчинени на агресията. 1

Сънища
Всичко за сънищата на едно място – видове сънища, тълкуване на сънищата и послания които сънищата ни изпращат.

Сънищата, които предсказват нещастие

Вярва се, че много от сънищата ни са пророчески и предсказват бъдещи събития. За някои от виденията се казва, че с точност мога да предупредят за наближаващо нещастие.

Съновникът на Зигмунд Фройд

Сънищата според психоанализата на Зигмунд Фройд показват нашите несъзнателни страхове и желания. Именно чрез посланията в съня може да разберем нашите подсъзнателни мисли.

Какво казват сънищата ни според Юнг

Карл Густав Юнг е най-видният ученик на Зигмунд Фройд и в своите трудове ученикът допълва откритията на своя учител за сънищата, твърдейки, че те ни показват как да преодолеем проблемите и да сбъднем мечтите си.

Сънищата, оставили отпечатък в историята

Може и да е трудно да се повярва, но някои от най-гениалните открития и шедьоври от света на киното или литературата са плод на сънищата в подсъзнанието на хората, обявени за техни автори.

Сънуваме основно страховете и желанията си

Изследванията на психоанализата са стигнали до заключението, че хората сънуват предимно това, от което се страхуват или което искат най-силно. В съня обаче тези емоции са представени чрез езика на символа.

Защо бълнуваме според психологията

Бълнуването е най-явният метод, чрез който могат да се разкрият несъзнатите желания. Най-често то е провокирано от неприятни преживявания в съня.

FacebookGoogle+TwitterPinterest