Красота :: Съвети за красив маникюр

2
Добави коментар
Petyya
Petyya

За да имате красив маникюр трябва да се погрижите за кожата на ръцете и след това за ноктите. Едва ли ви е убягнало, колко е неприятна гледката на жена с похабен маникюр и начупени нокти. В момента на пазара се предлагат препарати за отстраняване на кожичките. Препоръчително е да ползвате такива, защото иначе рискувате да си направите рани.

Ако не посещавате козметични салони за маникюр, то ви препоръчваме този вариант Ако вашите нокти са чупливи отделете време за тях: първо прегледайте с какво се храните, защото обикновено ноктите са много чувствителни към липсата на витамини и минерали; препоръчваме и да потърсите на пазара подхранващи продукти за нокти – обикновено те се съдържат в шишенца подобно на лаковете. Цените им варират от 1-2 лева докъм 10-15 в зависимост от марката.

Специалистите препоръчват скъсяването на ноктите да се извършва само с картонени пили. Все повече изчезва от употреба ваничката за ръце преди маникюра – специалистите твърдят, че това уврежда нокътя, ноктите трябва да се пилят само на сухо. Когато започвате маникюр винаги използвайте базов лак на пазара се предлага този продукт, ако нямата употребете безцветен лак той също върши работа. Нанасянето на основния цвят е в два слоя, като се завършва с топ лак (или отново с безцветен).

Да направим ноктите по-здрави

Искате ли ноктите ви да не се чупят лесно и да са здрави? Това е възможно, ако ежедневно изпивате по 2 чаши чай от полски хвощ. Поставете 2 ч.л. полски хвощ в 1 кипяща чаша вода. В полският хвощ се съдържат много кремъчни киселини, които укрепват ноктите и ги правят еластични.

Внимавайте за лакочиститела

Когато си купувате лакочистител следете в неговото съдържание да има витамин А и Е. Тези продукти са по-скъпи от обикновените лакочистители, но не увреждат нокътната плочка толкова, колкото само ацетоновите продукти. Ако желаете да подхраните ноктите си с естествени продукти, след като сте премахнали лака измийте ръцете и нанесете бадемово масло, както по кожата, така и по ноктите,ако повтаряте процедурата поне 2 седмици вашите нокти ще се заздравят много. Неудобството е, че върху мазната текстура на кремовете или маслата за подхранване е трудно да се нанесе лак трябва да изчакате известно време и да отмиете остатъка.