Торта Наполеон | Gastronom.bg | Рецепти, кухня, диети, заведения, специалитети

5
Добави коментар
gastronom.bg
gastronom.bg

Торта Наполеон
От: ИВАН ЗВЕЗДЕВ

Повод:

 

Прочетено: 5165
Оценка: 3.00
Препоръчано: 1

За блата
250 г пресято брашно
250 г меко масло
1 яйце
1 с.л. ябълков оцет
1-2 щипки сол За крема
500 мл прясно мляко
200 г студено масло
2 с.л. брашно
2 яйца 
120 гр захар
/2 пакетчета ванилия на прах

 

Брашното се пресява и към него се добавя на бучки с лъжица мекото масло. Намачква се с вилица или сладкарска шпатула, докато брашното стане на трохи, след което се добавя щипка сол. Прибавя се и яйце и оцет и се замесва тесто, което се оставя за 20 мин. в хладилника да отпочине в купа, покрита с фолио.
За приготвянето на крема в студена тенджера се разбиват яйцата със захарта. Добавя се прясното мляко и брашното и отново се разбива. Котлонът се загрява на по-висока температура в началото и после се намалява. Разбитата смес се поставя на котлона и се разбърква енергично около 5-10 мин. Накрая се добавя ванилия и маслото на бучки, като сместа се разбърква след всяка бучка. 
Охладеното тесто се дели на четири топки, които се разточват. Корите се пекат в загрята до 200 градуса фурна за около 15 мин. Изпечените кори се разрязват на две. Реденето на тортата става кора-крем-кора-крем, като най-отгоре се завършва с крем. Отгоре може да се украси със смлени ядки или настърган шоколад. Тортата се оставя за 10 часа в хладилника.
Източник: zvezdev.com

 

Подходяща напитка
Кафе

КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ