Дългата коса подлудява мъжете

49
Добави коментар
koce79
koce79

Косата и прическата издават не само навиците, вкусовете и пристрастията ни, но и темперамента ни и най-съкровените прояви на нашата индивидуалност.

Да си припомним древния мит за Самсон и коварната Далила, която отнела силата му, като отрязала гъстите му къдрици.
Легендите са си легенди, но и днес често възприемаме подстригването като повратен момент в съдбата си и със смяната на прическата започваме нов живот.

„Любовен гъдел“ по неговото тяло.
Какво може да възбуди мъжкото въображение?
Специалисти твърдят, че това са най-вече разпилените по гърба коси, които се полюшват в такт с женската походка или с всяко движение на тялото. Както и къдриците които кокетливо въртят между пръстите си жените. Но също и лекият “любовен гъдел“ на женските коси по тялото на партньора…

Прическата издава характера.

Специалисти от академията по фризьорско изкуство в Милано твърдят, че косата много лесно „съблазнява“ мъжа и е сред „най-говорещите“ части на човешкото тяло, тя не отстъпва дори на очите и устата.
Според експертите прическата може да разкрие много неща за характера на човека.

Например жените, които връзват косата си ниско отзад на врата, са сдържани, уверени в себе си. Твърде „зализаните” здраво хванали на опашка – “гривата си“, са сковани, много взискателни към себе си, комплексирани, даже потиснати.

Особен “издайник“ на човешкия характер е бретонът: както при мъжете, така и при жените обикновено под него се крият срамежливите, неуверените, инфантилните.

Дългата гъста коса, свободно падаща на женските рамене, казва много неща за характера на притежателката си – една необикновено енергична, волева, доста импулсивна, инициативна и в личните отношения, натура.

А пък дългата коса при мъжете, съчетана с мустаци, брада и бакенбарди, макар и да се възприема като белег на артистичен, анархичен и бохемски характер, не-винаги е признак на мъжественост – точно обратното: това съчетание издава комплексираност, инфантилизъм, неувереност в собствената личност, лицемерие.
Такива мъже, склонни „да се крият“ зад „завесата“ от коси, не са никакви импозантни любовници, както изглеждат, а всъщност са слаби, често истерични интимни партньори.

На късо подстриганите – с открити уши, врат и чело, са присъщи уравновесеност, борбеност, дух на състезателност. Те са лидери във всичко: в бизнеса, спорта, приятелството, секса.

Най-поносим характер имат хората, предпочитащи стъпаловидната стрижка или онези, които носят средно дълги коси, прикриващи ушите: мъжете с такава прическа се отличават с уравновесеност и сговорчивост, романтици са, способни да се абстрахират от обстоятелствата, а жените са отстъпчиви, спокойни и весели.

Специалистите от Милано считат, че дамите, които предпочитат късото и много късото подсригване, както и онези с екстравагантните и гъстите филирани бретони и високо „взета“ на тила коса са склонни към флирт, към играта, изпълнена с рискове, в това число и в любовта и секса, към авантюри, но се отличават и с голямата си практичност.

Няколко съвета към жените, които искат да очароват партньора си:

Въображението на вашия партньор може да възбуди само измитата и блестяща коса – затова не пренебрегвайте шампоана. Косата ви трябва да омайва с нежния аромат на парфюм, към който мъжете са много чувствителни. Но не прекалявайте – изберете по-ефирни, не много силни ухания. „Играта“ с краищата на косата, като я навивате с пръстите, е един от изпитаните женски трикове за съблазняваме. Мъжете не обичат късите и ситно накъдрени коси, за които жените хвърлят много пари и усилия.
Представителите на силния пол предпочитат гладката, дълга, права коса. 27.04.2006/rozali.com