Как да украсим дома си по празниците

1
Добави коментар
blogger
blogger

Ето, че настъпи дългоочаквания ден 08.12 от всички студенти. Това е преходния момент от засилено присъствие в университета или не толкова засилено и наближаващите празници и не на последно място сесия! Всеки прекрачил портите на българската алма матер копнее да усети що е то студентски празник!Приливът на адреналин се усеща още щом някой от колегите заговори за това къде и как да се празнува, какво е необходимо и кой ще идва.. Все сладки моменти от живота на бедния и изстрадал студент!

За пръв път празника се е чествал през 1903 година по случай 15 годишнината на Софийски университет. Така първото висше учебно заведение в нас поставило началото на една традиция, която се помни и предава от години. От 1944 до 1962 година този празник бил забранен от правителството. Обикновено се празнува в някой курорт, вила или ресторант. Група колеги от една група, поток и/или специалност се събират на няколко дневен купон. Всеки университет в България обявява дните около 08.12 за неучебни!

Честит празник драги студенти! Повече веселие и по-малко махмурлук сутринта! Все пак ако утрото е било лошо, то вечерта е била силна!