Кардио тренировката за отслабване и диетата на Роузи Хънтингтън-Уайтли | bgbezgranici.com

1
Добави коментар
ditadita
ditadita

Кардио тренировката за отслабване с право се смята от мнозина за най-ефективния метод, чрез който може да се намали теглото. Това е така, защото чрез кардио могат да се изразходват излишните калории, да се създаде енергиен дефицит, да се укрепи сърдечно-съдовата система, да се осигури бодрост и жизненост на целия организъм.

Има случай обаче, когато кардио тренировките не дават желания резултат. Причините най-често се коренят в грешки, които допускат трениращите.
Дали ще предпочетете интензивно ходене или бягане (на пътека включително), вие разчитате на собствените си сили. И за да се избавят от омразните килограми, начинаещите започват първо с бягане, като при това не умеят да дозират натоварването. Резултатът обикновено е плачевен – уморени от бягането, те неосъзнато се опитват да компенсират загубата – или преяждат, или уж спазвайки диета, си позволяват да увеличат малко порциите, а понякога похапват повече плодове, мислейки си, че те са позволени в неограничени количества. Процесът на отслабване се забавя. Понякога се стига и до смешния извод „Няма полза от кардио тренировки.”
А всъщност просто не бива да се допуска претоварване. Трябва да се избере такова натоварване, при което пулсът да е 130-140 удара в минута и да се тренира с такава интензивност месец-два. След това да се увеличи малко скоростта или дистанцията. И не бързайте – започнете с ходене, за да не страдате от „вълчи апетит” след бягането, а постепенно ще преминете към него.
Друга грешка е неразумно приложеното правило „Не ям 2 часа след тренировка.” Да помислим – бягате сутринта на гладен стомах и чакате заветните 2 часа без закуска. Какво става – забавена обмяна на веществата. Минават 2-та часа и няма гаранция, че порцията няма да е увеличена. Стратегията явно е грешна. Можете да ядете след кардиото, важно е да приемете пълноценни белтъчини и влакнини, а не прости въглехидрати. Консумирайте извара, яйце със зеленчуци, дори малко пилешки гърди със зеленчуци.
Ако ходите на аеробика или танци, не си мислете, че тези тренировки ускоряват метаболизма и не си позволявайте в дните за почивка да увеличавате калориите. Този принцип за ускорения метаболизъм се отнася само за високоинтензивни интервални тренировки и силови тренировки. Обичайните аеробни тренировки като латино танци, степ, аероданс, зумба и др. увеличават енергозагубите само в деня на тренировките. Така че, когато денят е за почивка, не похапвайте повече.
Грешка на танцьорите може да бъде и прекалено дългата тренировка. В резултат на претренираност се появяват умора, травми, забавяне на метаболизма. По-добре ще е при наличие на достатъчно време да се комбинират аеробните натоварвания със силови тренировки, стречинг, йога. Така няма да се претовари организма, а и ще се избягнат травми на ставите. Разнообразието в емоционален план също ще е плюс.
Британската манекенка Роузи Хънтингтън-Уайтли е родена на 18 април 1987 г. в Плимут, Англия. Става известна като модел на Victoria’s Secret, а сега вече е една и от най-популярните актриси след участието си в Transformers: Dark of the Moon.
През 2009 г. е призната за модел на годината. Роузи е с ръст 175 см и обикновено е с тегло от 54 кг. Нейните мерки са: 86-63-89. Известната актриса и манекенка смята, че за да изглежда една жена, не е достатъчно да притежава само добра генетика. Тя трябва да работи много над своята фигура и въобще над себе си, да се придържа към строга, но правилна диета и редовно да се занимава със спорт. Роузи работи с личен треньор. Под ръководството на Джеймс Дуиган тя се грижи ежедневно са състоянието на своите мускули и добрия вид на фигурата си.
Роузи препоръчва на всички да се съобразяват с това, което я съветва нейният личен треньор.
1. Много добре да се сдъвква храната. На всеки е познат от ранно детство този съвет, но не всеки го спазва. Доказано, че много голям процент от хората, страдащи от затлъстяване се хранят бързо и заради този начин на ядене нямат добро храносмилане.
2. Задължително е да се закусва до 1 час след ставането. Според Джеймс Дуиган отказът от закуска забавя метаболизма. Роузи е съгласна с това и винаги закусва с продукти, богати на белтъчини. Обича да яде сьомга или яйца.
3. Когато се храните, се концентрирайте върху храната. Не гледайте телевизия, не работете на компютъра, не четете вестник.
4. Увеличете дела на суровите продукти – ½ от това, което е в чинията ви; гответе печено или на пара.
5. Преди хранене – до 1 час – яжте плодове.
6. Не яжте след 20.00 часа.
7. Когато сте в стрес, яжте по-малко.
8. Нарязвайте си храната на хапки, преди да започнете да я консумирате.
9. Яжте малко, а на често.
10.Пийте вода 15 минути преди и след хранене и никога по време на хранене.
11. Не яжте белтъчини заедно с нишестени въглехидрати.
Манекенката споделя, че нейният личен треньор й дава още много полезни съвети, но тези са основните и тя вече е убедена в тяхната правота.