Фитнес и Здраве

49
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

   Това е едно от най-объркващите неща ,за хората които нямат режим на хранене и започват някяква диета.“Ама аз сега ям по 1-2 пъти на ден и не отслабвам, пък  вие ме карате да ям 5-6 пъти за да отслабна“.Наистина е объркващо изисква психична настройка и убеденост,че наистина е така иначе няма да ви се получат нещата.

Повишената честота на хранене е един от най-лесните и естествени начини за манипулация на хормоналните нива и в следсвтвие на това – забързване на метаболизма.

     Ако обърнете внимание, хората с наднормено тегло обикновено са тези, които разделят дневния си прием на храна на не повече от 2 хранения.А някои дори ядат само веднъж и то вечер. Тази честота поставя тялото в режим на гладуване и то отговаря чрез забавяне на обмяната на веществата и намаляване на производството на хормони на щитовидната жлеза.ВИЖ -ПОДДЪРЖАЙ ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

   
От хормонална гледна точка повишена честота на приемане на храна, предизвиква повишаване нивото на хормона на щитовидната жлеза (Т3 и Т4). Високите нива на тези хормони ускоряват обмяната на веществата, а ниските нива забавят метаболизма, което води до натрупване на мазнини.

   Повишената честота на прием на храна през целия ден ще засили обмяната на веществата в организма по следните две причини:

1. Тялото ще бъде принудено да увеличи дневния разход на енергия поради честото задействане на процесите на храносмилане и усвояване, причинени от повторното премане на храна.

2. Честото ядене се възприема от организма като знак за прилив на енергия / храна-поради това организмът ще увеличи разхода на енергия (забързване на метаболизма), тъй като не е необходимо при такъв чест прием на калории да се съхранява енергиен запас (например мазнини в мастната тъкан), което се случва по време на глад.