Рисувано стъкло | Art senses – артистични идеи за интериор и градина

9
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Съществуват различни видове витраж според технологията и начина на изпълнение. Известни са ни: класически витраж, тифани, фюзинг и стъклопис. Стъклописът представлява ръчно рисувано стъкло със специални витражни бои и материали. Качествата на рисунката върху стъкло се изразяват в свободата на формите и линиите, изобразяване на светлосенки и детайли, възможност за богати тонове и цветове.

Представяме ви автора на рисувано стъкло с професионален опит в сферата на приложните изкуства и дизайн – Лилия Балимезова. Занимава се със стъклопис и живопис повече от десет години, като нейни авторски стъкла декорират интериора на десетки домове и обществени сгради, а голяма част от картините са притежание на галерии и частни колекции в България, Франция, Италия, САЩ, Русия и др..

Декорациите с рисувано стъкло са модерни и много ефектни. Стъклописът може да се изобрази на прозорци, витрини, маси, мебели, врати, огледала и всякакви стъклени повърхности. Съществува и в самостоятелен вариант като пано прикрепено към стената или монтирано в ниши. Като цяло декорацията с рисувано стъкло придава на интериора индивидуален стил, елегантност и лукс. Помещението придобива уникален дизайн и артистичност.

Красотата на рисуваното стъкло е безспорна. Естеството на впечатляващия ефект се основава на променящите се нюанси от проникващата светлина през прозрачната материя. Тези картини, създадени по този начин, никога няма да променят своите ярки цветове и форми. Играта на светлина и блясък в тях винаги ще предизвиква въображението и ще създава усещане за естетическа наслада.

Ето тук можете да разгледате авторско рисувано стъкло и идеи за интериора:  Art studio Satto