Класическа Италия,самолетна екскурзия до Венеция,Рим и Флоренция Пролет 2013

1
Добави коментар
karacitoursbg
karacitoursbg

Ден 1 Отпътуване от летище София за Венеция.  Пристигане на летище Марко Поло. Настаняване в хотела в Лидо ди Йезоло или Тревизо. Нощувка.

Ден 2 Закуска.  Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), площад „Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Нощувка в Лидо ди Йезоло или Тревизо.

Ден 3 Закуска. Отпътуване с автобус за Рим през Сан Марино. Разглеждане на Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата „Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Вечерта – пристигане в Рим. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 4 Закуска.  Екскурзоводска програма „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън),  хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Следобед – възможност за самостоятелно посещение на Колизеума и Палатинския хълм или за посещение на базиликата „Сан Клементе” с гроба на Св. Кирил. Нощувка.

Ден 5 Закуска. Екскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. „Испания”, фонтана Треви, посещение на Пантеона, пл. “Навона”. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”. Възможност за самостоятелно посещение на Ватикански музеи. Нощувка.

Ден 6 Закуска. Разглеждане на Тиволи – живописно градче в околностите на Рим, приютяващо вилите на римските първенци от древността до наши дни. Възможност за разглеждане на Вила д’ Есте. На обяд – отпътуване за Монтекатини Терме. По пътя – разглеждане на Пиза – двора на чудесата с Катедралата, баптистериото и наклонената кула. Вечерта – пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 7 Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата-пантеон Санта Кроче, катедралата „Санта Мария дел Фиорe”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици – с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход, която е около 11 евро, в галерията се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Нощувка във Флоренция.

Ден 8 Закуска. Отпътуване за  София със самолет.