Талантлива корейка спечели H&M Design Award 2013 » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Всяка година шведската марка H&M подава ръка на млади таланти организирайки ежегоден моден конкурс. Новата победителка на H&M Design Award за 2013 година е корейката Minju Kim. Талантливата дизайнерка е на 26-години и е студентка по мода в Royal Academy в Атверпен, Белгия.

Тя спечели парична премия от 50, 000 евро и възможността да представи своята колекция на Mercedes-Benz Стокхолм Fashion Week. Също така линията на Минджу ще се предлага в селектирани магазини на марката.

Колекцията на Ким е наречена „Dear my friend” и вдъхновена от японския аниматор Junji Ito. Дизайнерката впечатли журито със своята креативност в търсене на нови нестандартни форми.

„Много съм щастлива, че Минджу Ким спечели H&M 2013 Design Award. Нейната колекция беше забележителна, изпълнена с много креативност и радост, които се проявяват в търсене на нови форми и детайли”, коментира Ан-Софи Йохансон – главен дизайнер на H&M.

Освен г-жа Йохансон, в журито участваха: дизайнерът Джонатан Саундърс, редакторът Тим Бланкс, стилистът Leith Clark, форографа Sоlve Sundsbо, блогърката и фотографка Hanneli Mustaparta, модният журналист Kristopher Arden Houser, креативният съветник на H&M Маргарета ван ден Бош.

Самата дизайнерка беше изключително трогната и изненадана от признанието. Тя заяви, че е много развълнувана от възможността да представи собствено модно ревю на Седмицата на модата в Стокхолм.

Вижте и част от интересната колекция на талантливата дама. Анимационни типажи са преплетени в дизайнерските облекла и аксесоари. Ким е заложила на обемни силуети, атрактивни принтове и контрастно съчетание между пастелни нюанси и графичното черно.

Редактор: Делица Цонева