Бахамите – почивка в раяТуризъм и почивка на най-красивите места по света « Туризъм и почивка на най-красивите места по света

2
Добави коментар
freeweb
freeweb

Бахамите – почивка в рая

Почивка на Бахамските острови

Бахамските острови са определяни от пътешествениците като „перлата на Карибско море“. Природните дадености, очарователната красота, спокойствие и царяща екзотика превръщат мястото в една от най – желаните дестинации за прекарване на почивката. Бахамите са синоним на лукс и релакс. Мястото се слави като едно от най – красивите и привлекателни в целия свят.

       Бахамските острови се определят като самостоятелна страна. Те са разположени изключително близо до Северна Америка. Единствената им преграда с континента е  протока Флорида. Разположението им ги прави често посещавани главно от американци. В конфигурацията на архипелага се включват около 700 острова. Едни от най – посещаваните и с най – голямо значение са островите Гранд Бахама, Грейт Абако, Норт Бимини, Плана Кейс, Ню Провидънс, Лонг Кей, Крокет Айлънд и Рагет Айлънд. Климатът в това райско кътче от Земята се определя като тропичен. Дневните температури са изключително високи и непоносими за туристите, особено през летните месеци. През нощта, температурата почти никога не пада под 18 градуса. Поради тази причина, зимните месеци от годината са определят като най – благоприятното време за посещение на Бахамите. Зимният период е време, в което опасност от урагани почти не съществува. Природата е главният фактор, който поставя Бахамите на челно място в класациите за най – красиви места. Почти всички острови са покрити с гъста растителност. Някои от островите са покрити с повече храстовидни и тревисти видове. Плажните ивици на островите са са превърнали в синоним за природна красота. Бахамските плажове са известни като най – красивите места за събиране на тен под слънчевите лъчи в северното полукълбо. Цветът на пясъка варира между бял до светло розов. Този отенък се дължи на стритите на прах корали. Кокосовите палми допълват вида на бахамските острови. В икономически план, островите се развиват благодарение на засиления туристически интерес. Изчислено е, че годишно Бахамите се посещават от около 1,8 милиона туристи. Производството на зеленчуци и плодове допълва средствата в хазната. В последните години се забелязва стремеж към закупуване на имоти на Бахамите. Голяма част от световноизвестните звезди си закупиха свои частни, малки острови влизащи в конфигурацията на Бахамите. Галещите слънчеви лъчи и кристалните води са неустойми за всеки човек.

This entry was posted in Встрани от пътя and tagged Бахамски острови, Кариби, острови, райски кътчета. Bookmark the permalink.