Криско ft. Бобо & Лора Караджова – Министърът на веселието

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Коментар
0

Да, Криско наистина заслужава този пост, след като прибра няколко отличия и от вторите хип-хоп награди, раздадени на 5 февруари, а това парче стана хит на годината в жанра

Видеото, което на моменти много ни напомня Mr Saxobeat на Александра Стан, е дело на Bashmotion, който бе отличен като най-добър режисьор на клипове. Церемонията се състоя в зала 1 на НДК, а Тв7 излъчва запис от нея в събота, 8 февруари, от 23,40 ч.

Музиката, текстът и аранжиментът на „Министърът на веселието“ са на Криско, който спечели общо пет статуетки: песен на годината, най-гледано видео в YouTube, най-добра колаборация, най-въртян клип по радио и телевизия The Voice, номер 1 бийтмейкър/музикален продуцент – а Лора Караджова и Бобо победиха в категориите за R’n’B изпълнители.

Впрочем това не е първата награда за Криско тази година – в края на януари той стана изпълнител на 2013-а в първите годишни музикални награди на „Бокс тв“, а хитът на Ангел и Мойсей с негово участие „Знаеш ли кой видях“ спечели в категорията за хип-хоп песен.

В „Министърът на веселието“ той отново набляга на партито като основна форма на съществуване: „Като нов съм / Вря, кипя – ток съм / Уискита – дроб съм… Роден съм бохемче!“. Чудехме се дали този текст не носи скрито послание, но засега не се очертава да му предложат подобен пост в кабинета. Освен това триумфът му на вторите хип-хоп награди не беше пълен – рапър номер 1 е 100 Кила, чийто албум също бе определен за най-добрия в жанра през изминалата година.