Модерните рицари на Долче и Габана » Моден свят

13
Добави коментар
svetla58
svetla58

Долче и Габана продължават с царствената тематика в своите колекции. На Седмицата на мъжката мода в Милано дизайнерите представиха много интересни модни предложения, с които слагат „рицарските доспехи“ и „кралските одежди“ на силния пол.

Голяма част от аутфитите са вдъхновени от времето на рицарите, а тяхното облекло е модифицирано по изключително креативен начин в гардероба на съвременния мъж. Виждаме изобилие от ефектни тематични щампи със средновековни замъци, характерните орнаменти от ковано желяво, изображения на герои с железни доспехи и крале от онова време.

Много ни допадат жилетките напомнящи ризница и качулките, които също правят бърза препратка към рицарите. Палитрата е тъмна и приглушена, но всички детайли ясно отразяват епохата, към която ни връща творческото дуо.

В мъжката колекция виждаме и визии за „съвременни принцове“. Супер изискани и елегантни костюми със съвършена кройка придават аристократична осанка на джентълмените. Райе в различна гама е един от трендовете, които също правят впечатление. Стефано и Доменико залагат и на кадифето при мъжкия костюм.

Автор: Делица Цонева

Седмица на мъжката мода в Милано: есен 2014

Burberry Prorsum: флорални и етно мотиви в мъжкия стил