Бонбони с моркови и кокос

12
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

500 г моркови
250 г кокосови стърготини
настъргана кора от лимон
чаена лъжичка сок от изцеден портокал
1 пакетче ванилия
200 г захар или стевия

Обелвате и настъргвате морковите с ренде, като използвате не най-едрата страна, а следващата по-размер. Добавяте стевията, кората от лимон, сока от портокал и ванилията.

Слагате сместа в тенджера и варите на силен огън за двадесетина минути, като разбърквате леко, докато забележите, че водата на морковите се е изпарила.

Морковите придобиват тъмнооранжев цвят и трябва да останат почти без течност. Оставяте ги да поизстинат малко, след което добавяте две трети от кокосовите стърготини, разбърквате добре всичко и ги изчаквате да изстинат напълно.

Оформяте с пръсти малки топки, овалвате ги в кокосови стърготини и ги нареждате в чиния, като може да използвате и хартиени кошнички. От посочените продукти се получават приблизително 35 бонбона.

По желание може да добавите още захар или стевия, ако не ви се струват достатъчно сладки, но имайте предвид, че и морковите съдържат захар.

Бонбоните е добре да се консумират пресни, докато са още леко влажни, иначе изсъхват бързо. Но предвид вкуса им, едва ли ще имат тази възможност.

Тази рецепта набра огромна популярност във всички кулинарни блогове през последните няколко години и определено има защо. Версията със стевия вместо захар е по-здравословна, но не по-малко вкусна. Приготвянето на бонбоните отнема известно време, а се изяждат ужасно бързо, затова пък са пристрастяващо вкусни! Препоръчително е да не ги изяждате наведнъж, разбира се!

Време за приготвяне
Грамаж на порцията
Белтъчини
Въглехидрати
Мазнини
Ккал

30 мин.
30-35
13.2
286.6
84.7
1840

Хареса ли ти статията?

Сподели я с приятелите ти, може да бъде полезна и на тях:

Не изпускай и другите ни статии – абонирай се за имейл бюлетина ни.

Ани е редактор на статиите в BB-Team. Работила е на различни места, сред които Съюза на преводачите в България, Нетинфо и списание .net България. Основните й интереси са насочени към литература, графичен дизайн, музика, фотография, приложни изкуства, плуване и колоездене.