Гребен тренажор – здрав дух в здраво тяло | FitnesUredi-BG

1
Добави коментар
MEGABOL
MEGABOL

Гребният тренажор може да стане вашият домашен любимец. С този уред се симулират гребни движения, както при гребането в лодка. Само че с гребния тренажор не ви е нужна нито лодка, нито вода, нито хубаво време. С него можете да тренирате у дома по всяко време, без ограничения.

Достатъчно ефективен ли е гребния тренажор при развиване на мускулатурата на тялото?

Скепсиса, който проявяват хората към гребния тренажор, не е обоснован. Всъщност с този уред мускулите могат да получат висока степен на натоварване, което да ускори растежа на мускулите. И идва другата добра новина – в гребните движения участват всички мускули на тялото, тоест вие ще получите развитие във всяка мускулна група на тялото. Мускулите, които ще изградите с гребния тренажор, ще бъдат релефни и плътни, досущ като професионален гребец. С уреда мускулатурата ви ще придобие изчистен и ефектен вид, което се предполага, че всеки желае!

Може ли да се използва гребния тренажор за изчистване на мазнините и повишаване на издръжливостта?

Отговорът на този въпрос е „Да”. Ако трябва да сме екзактни, най-силните страни на уреда са точно редукцията на мазнини и покачване на издръжливостта. За максимално смъкване на мазнините от тялото, се препоръчва интензивно темпо с бързи движения. При извършването на забързани движения, се „закалява” сърдечно-съдовата система и гръдния кош търпи разширение. Увеличава се издръжливостта, особено с подходящо натоварване и продължителен период на трениране. В добавка мускулите стават по-жилави и функционални. Уредът е своеобразна йога – съдейства за правилно дишане и издишане от белите дробове. Поради комплексността на движението, уредът е подходящ за хора страдащи от нервни разстройства или такива претърпели операция и продължително обездвижване. Голям плюс от гребния тренажор е неговата способност да щади ставите. Това качество го прави желан избор за хора с проблемни стави.

Мога ли да получавам информация колко калории съм изгорил?

С гребния тренажор имате пълна информация за случващото се по време на тренировка – отчитат се пулса на сърцето, изгорените калории, скоростта и други.

Как се провежда една тренировка на гребен тренажор?

Понеже движенията на гребния тренажор са комплексни, трябва да направите няколко минутен стречинг, за да избегнете контузии. Когато започнете тренировката с уреда, прогресирайте в натоварването постепенно, в противен случай може да получите неприятна травма!

Гребният тренажор е страхотен уред за трениране, който ще подсили имунните и сърдечно-съдови сили на организма и който ще ви направи изваяна скулптора с изразителни и функционални мускули. От една страна ще бъдете с красиво тяло отвън, а от друга – със здраво тяло отвътре! 

Авторска статия на http://fitnesuredi-bg.com/. Забранено копирането и използването й в други сайтове с комерсиална цел.