Треньорът на Левски (Чепинци) работи нощни смени, за да издържа клуба

1
Добави коментар
vitoshanews
vitoshanews

Треньорът на Левски (Чепинци) работи нощни смени, за да издържа клуба

Да отделяш от залъка си, за да издържаш любимия отбор. Да даваш половината си заплата, за да съществува Левски. Това прави бай Данчо Бозата, както го знаят всички в родното Чепинци. Той е човекът-клуб за местния Левски. Данчо изкарва прехраната си като кара такси. Дава нощни смени, за да плаща разходите по издръжката на тима.

Домакинските разходи в Софийска регионална група – Север възлизат на около 200 лева. Плащат ги на съдии, дежурен делегат, лекар, както и за охрана. Понякога “бюджетът” се надвишава след някоя хубава победа.

Софийското село Чепинци е дало на българския футбол един национал – Воин Войнов. Войната е местната легенда и един от най-прочутите футболисти на Левски за последния половин век.

От Чепинци са и две от най-големите легенди на Марек (Дупница) – близнаците Иван и Венцислав Петрови. Първият дори в продължение на два мандата беше кмет на селото. В момента в отбора ритат двамата му синове – Златан, който е треньор и на детския тим, и Иван.

Оттук е и някогашният железен дефанзивен халф на “сините” Стоил Георгиев, който е ставал и шампион на България (през 1985 и 1988 г.).

Изобщо – Чепинци е футболно село. Жителите в голямата си част са левскари, което личи и от името на местния отбор.

В момента най-голямата звезда там е бившият халф на Славия и Монтана Венци Алдев. Той е син на “бялата” легенда Иляз (Илия) Алдев – Джери. Мургавият 38-годишен техничар има опит и в отбори като Марек, Сливнишки герой, Видима (Севлиево) и латвийския Юрмала.

Утре (неделя) Джери и съотборниците му ще имат трудна задача – да спрат победния ход на лидера и фаворит за промоция във “В” група Локомотив (Сф).

Преди гостуването на “железничарите” плъзнаха слухове, че домакините обмисляли да смаляват размерите на селското игрище с цел да елиминират част от предимството на гостите. Локото е по-класният отбор, но тези твърдения за игрището бяха категорично опровергани от играчи на Левски.

“Няма такова нещо! Как ще правим такива работи? Ние сме достатъчно силен тим, за да затрудним “железничарите”. Обещаваме им тежки мигове в Чепинци. Локомотив може да загуби точки в неделя”, заявиха отговорни фактори пред “Витоша нюз”.

Както е известно, през есента Левски не се яви за гостуването в “Надежда” заради служебни ангажименти на голяма част от футболистите и загуби с 0:3 служебно. “Железничарите” са със 100-процентов актив от 45 точки и изпреварват втория в класирането тим на Чепинци с 13 точки. Това означава, че дори едно реми ще направи официално недостижим Локомотив в северната софийска дивизия, тъй като след това на двата отбора ще остават само по 4 срещи до края.

В предишния кръг Левски би прекия конкурент за второто място Кремиковци с 3:1 у дома, а “червено-черните” разбиха Спартак (Подгумер) с 8:0.

Мачът Левски – Локомотив започва от 17,00 часа. Емоциите са гарантирани.

Милен ДИМИТРОВ