Меси отново безпомощен за Аржентина | Temaonline.bg

1
249
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Лео Меси за пореден път се превърна в големия грешник и длъжник към националния отбор на Аржентина, след като в средата на второтополувреме изпусна дузпа.

И на Световната купа футболистите на малката Исландия изумяват с великолепна игра и успяха да измъкнат една точка от „гаучосите“.

Треньорът на Аржентина Хорхе Сампаоли заложи в предни позиции на Лео Меси, Анхел Ди Мария, Серхио Агуеро и младия Максимилиано Меца. Нападателното дуо на италианския хегемон Ювентус Пауло Дибала – Гонсало Игуаин седна на пейката.

Там беше и  Федерико Фацио, а в центъра на защитата играха Маркос Рохо и Николас Отаменди. Бранителят на Левски Холар Ейолфсон остана резерва, а в предни позиции за Исландия действаха опитните Гилфи Сигурдсон, Емил Халфредсон и Алфред Финбогасон.

Мачът на стадион „Спартак“ в Москва започна на много високо темпо и още в 5-ата минута Лео Меси центрира от фаул, но Маркос Рохо и Николас Отаменди не успяха да засекат. Аржентина продължи да натиска свирепо и 180 секунди по-късно пропусна златен шанс да поведе. Меси отново подаде отлично, този път на точката за дузпата. Там Николас Талифико изпревари Биркир Бярнасон и засече с глава, но покрай целта.

Серхио Агуеро откри резултата в 19-ата минута с първия си гол на световни първенства от три участия.

Исландия показа зъби в следващата атака, при която Бярнасон беше изпуснат от неориентираната аржентинска защита и стреля от движение, но топката профуча покрай целта. После много неточен изстрел на Отаменди излезе в аут, а вратарят Ханес Халдорсон спаси фалцов изстрел на Меси от десния фланг.

В 21-ата минута вратарят отново улови изстрел на петкратния носител на Златната топка, но малко след това капитулира. Рохо пробва удар от дистанция, но топката попадна в Серхио Агуеро. Голмайстор №1 в историята на Манчестър Сити се завъртя и с безпощаден изстрел матира стража за 1:0!

Секунди по-късно обаче Исландия изравни след последователни грешки на вратаря Уили Кабайеро. При последната той не изби по най-добрия начин удар Гилфи Сигурдсон и прати кълбото право в краката на Алфред Финбогасон, който от непосредствена близост нямаше как да сбърка за 1:1!

До края на полувремето Аржентина натисна, но изстрели на Отаменди и Лукас Билия не застрашиха сериозно викингите, а шут на Меси с левия крак беше блокиран. Кабайеро пък изби изстрел на Гилфи Сигурдсон, по-късно халфът на Евертън не уцели вратата. Статистиката за първите 45 минути показваше 82% владеене на топката за южноамериканците, но резултатът беше равен.

След почивката Аржентина атакуваше, но не можеше да пробие отличната исландска защита. Така се стигна до 62-ата минута, когато Хордур Магнусон настъпи отзад резервата Евер Банега и главният съдия Шимон Марчиняк от Полша посочи бялата точка. Зад топката застана Меси, но Халдорсон с чудесна намеса спаси удара му!

В 81-ата минута асът на Барселона можеше да се реваншира. Той отправи великолепен удар с левия крак към далечната греда, но сантиметри го разделиха от гол

В следващия кръг на 21 юни Аржентина среща Хърватия, а на следващия ден играят Нигерия и Исландия.