МЪРТВИ ЛИ СА КРИПТОВАЛУТИТЕ – СЛЕДВАЩ КРИПТО БУМ

1
139
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Нека си го кажем:
Криптовалутите са мъртви.

Миналата година видяхме как един феноменален пазар се издига на луди нови висоти, преди да се срине. Международните ICO (първоначално предлагане на монети), които веднъж са вдигнали 20 млн. долара за миг, сега се борят да наберат 1 милион долара. Проектите започнаха да се провалят отляво и отдясно и биват изоставяни като призрачни градове.

Регулаторите се разпадат. Те гонят малкото останали инвеститори и отново блокират сегашната система. KYC, AML и всички централизирани точки задушават потребителя.

Само акредитираните инвеститори , известни още като богати хора, могат да инвестират и да правят повече пари от парите си. Вместо да позволяват на хората да решават какво да правят със собствените си пари, регулаторите смятат, че шофьорът на автобуса, учителят и работникът на пристанището са твърде глупави, за да инвестират, затова по-добре да ги предпазят от това.

Що се отнася до търговията, добре, освен ако не сте експерт-търговец, вие вероятно просто искате да изкарате някакви допълнителни доходи.

Миналата година почти всеки можеше да хвърли стреличката и да направи пари от търговия с криптовалути. Тази година, след болезнен десет месечен спад в цените, който доведе до изпаряване на 80% от крипто стойността, видяхме, че много от нашите познати, които търгуват , изгоряха, банковите им сметки се запалиха и собствената им стойност падна в тоалетната.

Но най-лошото е, че криптовалутите все още не са преживели целият цикъл.

Facebook и Google все още са мега-монополи и не са в опасност да се децентрализират или демократизират скоро. Основната гледна точка за криптовалута все още е спекулация или печатане на пари от въздуха, за да се финансират нови проекти, преди да се напише поне един ред код или да се запише един клиент.

Ние не купуваме кафе с любимите ни цифрови пари или не пазаруваме на Amazon.

И по-голямата част от парите ни все още идват чрез директен депозит, а не с интелигентен договор.

Може би сте били един от хората, които мислиха “този път е различен?” Това не е балон. Това е нов световен ред!

Всичко, което трябва да направим е да децентрализираме всичко и да изхвърлим оковите на финансовото робство и да го превърнем в смел нов свят на изобилие и възможности, нова зора за човечеството, трансформация на съзнанието, радикално пробуждане, което се случва точно тук и точно сега!

Е, грешихте.

И в това време бяхте прави! 

Балонът е балон и нищо не може да промени основната физика. Това, което се надува, все някога трябва да се изпусне/спука.

Криптовалутите ще променят света.

Просто ще отнеме повече време, отколкото очаквахте. И нищо не е добро или лошо. Мечтата за един съвсем нов свят, където интелигентните договори създават обективно справедливи системи, е мечта и винаги ще бъде, защото хората все още трябва да напишат тези интелигентни договори.

Можете да разчитате на три неща в живота:

Смърт, данъци и хората да правят абсолютно най-глупавите и най-лошите неща в името на истината и светлината.

Не можете да коригирате човешкия елемент, колкото и да се опитвате.

Но това означава ли, че трябва да спрем да опитваме? Значи ли това ,че криптовалутите са нещо добро само за търговците на наркотици и измамниците?

Не.

Ние живеем в свят на двойственост.

Нещо може да бъде едновременно превишено и променящо света.

AI (Изкуствен интелект) не успя да постигне нито една от целите си в продължение на петдесет години, а след това внезапно тя захранваше всичко, от упътвания за шофиране, до търсачки, всичко, докато разбрахте гласа си, и шофирате около оживените градски улици. Подобно на AI, криптото ще достигне върха, когато започне да се използва за реални неща, които имат значение за хората.

Какво ще отнеме, за да може технологията да се справи с потенциала си и да докаже на всички скептици, всъщност как може да промени живота ни. 

С други думи, какво ще се случи, за да може криптовалутите да изригнат отново?

Да се ​​потопим и да погледнем.

Миналото и бъдещето

Не е нужно да мразите криптовалутите или да бъдете заслепени от потенциала им за да видите какво не работи.

Критическото мислене е най-добрият ни приятел в живота. Без критическо мислене не можем да поправим нищо. Така че, нека да разгледаме твърдо и честно криптото и да видим какво не работи, за да можем да започнем да мислим как да го коригираме.

Това не е първият път, когато се сблъскваме с проблемите в крипто света. И друг път сме обсъждали основните проблеми, които крипто верните трябва да решат, за да може технологията наистина да излети.

Все още нито един от проблемите, които ме обсъждали не е решен напълно.

Блокчейн не се мащабира до височините на Visa, въпреки че Radix , Lightning Network и още няколко други проекта правят стъпки за мащабируемост. Огромна част от мобилните приложения и всички нужни стъпки за да се включим в крипто търговията или най-простото да закупим и да използваме Биткойн например са твърде сложни за всеки, който тепърва навлиза в тази сфера. Не елиминирахме централизираните точки, които задушават цялата система и още и още проблеми. За да може тази радикална нова технология да има шанс да промени света, трябва да изградим по-добри основи, не само да доставим еквивалента betamax и да се надяваме, че хората ще се откажат от DVR.

Вземете например приложенията. Опитайте се да накарате майка си да се регистрира в някой обмен, да получи KYCed, да включи удостоверяване с две фактора, да прехвърли пари от банковата си сметка, да закупи крипто и да го изтегли в собствен портфейл.

Сега си представете, че трябва да направите всичко това, за да пуснете някое неприятно приложение на вашия телефон.

Никога няма да се случи.

В същото време днес, ако искате да изпробвате Instagram, отидете в магазина за приложения, кликнете върху инсталирането и минута по-късно разглеждате снимки на лъскави, щастливи хора, които са много по-хладни от вас. Instagram не се нуждае от никакво криптиране, за да направи нищо. 

Вашият телефон прави реклама по-добре от която и да е рекламна система от миналото. Тя слуша всяка дума и използва AI, за да разбере какви реклами да ви покаже, като раницата или сакото, за които току-що говорихте с най-добрия си приятел. Това издухва рекламни билбордове отстрани на пътя или плоски текстови реклами във вестника. Рекламодателите от миналото никога не са знаели колко хора купуват кола след шофиране от този билборд двадесет пъти, но те знаят точно колко реклами сте кликнали във Facebook.

Докато не разполагаме с крипто приложения, които не само правят всичко, което прави Instagram, но го правят и по-добре, като същевременно създават по-добър икономически модел, който да замени или увеличи тази рекламна грешка, да не говорим, че трябва да ви предложи чисто нови функции, без които да не можете да живеете, светът няма толкова лесно да приеме новата технология и да иска да я изучи.

Но това дори не е най-лошото. Колкото повече мислим над тези проблеми, осъзнаваме че те са дори по-големи, отколкото сме си представяли.

Това е лошата новина.

Добрата новина?

Разбрахме, че ни липсва нещо много просто, което ще помогне на общността да стигне до следващото ниво по-бързо.

И това е нещо, което никога не сме очаквали.

Трябва да погледнем към миналото, а не към бъдещето.

Казвам, че трябва да погледнем към миналото, защото направихме едно от най-глупавите неща:

Вместо да погледнем какво работeше преди, ние се опитахме да преоткрием всичко от нулата. Това не е само глупаво, това е невъзможно.

Можем да решим половината от проблемите в криптото точно сега, като просто откраднем това, което работи в миналото и го направим да работи и за в бъдеще.

Да започнем с ICO.

ICO бяха иновативен начин бързо да се съберат средства за радикални нови идеи. Те пресичат юридическите пречки, позволяват на всекидневните инвеститори да хвърлят парите си в новата идея, вместо само акредитирани инвеститори да се включват и не изискват банкова сметка или много документи.

Това са истински нововъведения, въпреки всички измами и мръсни проекти там. От съществено значение е да отделите какво работи и какво не винаги, когато погледнете текущото състояние на техниката.

Разбира се, не беше нужно регулаторите да се опитват да унищожат и да забраняват тези иновации. Скоро проектите се изплашиха, правейки всичко възможно, за да се съобразят с промяната на правилата, KYC / AML, FACTA и се надяваха, че няма да бъдат обвинени, след като вдигнаха десетки милиони долари от мечтите на хората.

Още по-лошо е, че много инвеститори загубиха средствата си, тъй като проектите се разраснаха и техните създатели изчезнаха на чуждестранните плажове с всичките си пари. Защитата, която регулаторните агенции предлагат на инвеститорите, като изискване за прозрачност и гарантиране, че компаниите не правят необичайни твърдения за бъдещи награди, започна да изглежда много по-старомодно.

ICO имаха и други проблеми.

Някои видове монети не могат да бъдат финансирани с ICO. Повечето полезни монети никога няма да повишат цените си.

Защо? Тъй като те са предназначени да купуват и продават стоки прозрачно зад кулисите, без каквото и да е човешко взаимодействие.

Чудно е да мислите, че тези монети някога ще струват толкова, колкото и една дефлационна монета като Bitcoin, която основно е проектирана да увеличава стойността си.

И това не е единственият вид монета, която не е предназначена да бъде финансирана с ICO.

Стабилните монети, предназначени да запазят стойността си, като обвържат тази стойност с външни фактори или активи, не притежават голяма стойност за инвеститорите. Всички искаме проста криптовалута, която да съперничи на Тетер, но кой ще прекара трудно спечелените си Bitcoin и Ethereum върху актив, който не само няма да се повиши, а е специално предназначен да не повишава стойността си?

Отговорът е прост.

Не се притеснявайте да продавате монетата си директно на обществеността.

Създайте фирма и следвайте правилата, които действително са работили. Дайте на хората защита на инвестициите, които желаят, както и права на глас и дял от печалбите.

След това използвайте тази компания, за да издадете вида монети, от които наистина се нуждаят хората.

По-нови проекти вече следват модела. И има основателна причина да го направите.

Вие не можете да продавате монети директно на обществеността. Е, можете да опитате, но няма да вдигате много пари по причини, за които говорихме по-рано. 

 

В тази статия размишляваме над различни теми, свързани с глобалното приемане и използване на криптовалутите. В никакъв случай не е казано, че трябва да сте съгласни с нас и да подкрепяте мнението ни. 

 

 

Харесайте нашата страница във фейсбук и ни последвайте в Twitter.

Инвестирайте при нас и печелете напълно пасивно от реална бизнес възможност. 

 

Related