Преместване на дома в София – какво трябва да знаем, когато се местим?

1
219
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

28
сеп.
2020

Преместване на дома – най-важното което трябва да знаем когато се местим

Животът в голям и динамичен град като София предполага често преместване на дома от едно място на друго. Причините могат да варират – от смяна на работното място, до търсене на повече пространство за увеличаващото се семейство, комфорт и уют, далеч от градския шум. Каквито и да са причините за преместване на дома в София, едно е сигурно – нуждаете се от помощ от професионалист, с който лесно и бързо ще минете на следващото ниво от планираната промяна. Какво е важно да знаем, когато се местим? Какво да имаме предвид преди да посегнем към телефона и да се обадим на транспортна фирма със запитване?

Подготовката – най-важната стъпка от преместването на дома

Най-важното при едно преместване е подготовката. Какво включва тя?

Адекватно планиране на времето за преместване

Щом сте планирали да премествате дома, дайте си реалистичен срок. Планирайте времето за преместване от по-рано, за да не останете разочаровани. Имайте предвид, че в летните месеци много хора вземат подобни решения и графикът на фирмите за транспорт и хамалски услуги е пълен. Трудно ще намерите коректна и свястна фирма, която да ви свърши работа, възможно е дори да ви излезе и по-скъпо. За да избегнете това, планирайте от по-рано.

Детайлна информация за вещите

Съберете пълна информация относно броя и размерите на вещите, които ще се товарят.

Този детайл е изключително важен по няколко причини. Първо, записването на вещите с техните размери на лист хартия цели адекватно запитване към фирмата за цена и лесно планиране на вашето преместване. Второ, колкото повече информация предоставите при запитването, толкова по-точна оферта ще получите. Цената ще е по-ниска, защото ще е оптимизирана още при запитването ви. Като предоставите пълна и изчерпателна информация от самото началото печелите време, защото не го губите в излишни телефонни разговори, спестявате си пари, защото знаете колко ще ви излезе. Не на последно място е и фактът, че ще си спестите нерви и напрежение. Всички знаем колко натоварващо и стресиращо е преместването в нов дом, с цялата покъщнина и прочие.

Фактори, които определят цената при направено запитване

След като вече имате списък с вещите, които ще се пренасят, техните размери и други детайли, планирали сте срока, време е да помислите за още нещо – сами ли ще товарите багажа, или ще имате нужда от хамали. Предварително уточнете за себе си този детайл, за да го споменете при телефония разговор с фирмата. Това е важно с оглед да получите окончателна цена за офертата.

По отношение на преместването, важно е да споменете следните неща:

от кой район ще се товари?преместването в рамките на града ли ще бъде, или в провинцията?Има ли възможност за паркиране на съответните адреси?етаж и асансьор в сградите за товарене/разтоварванеориентировъчен брой на мебелите с приблизителни (препоръчително: точни размери)количество дребен багаж, ако има такъвима ли мебели за разглобяване и опаковане?

След тези уточнения вашата оферта за преместване на дома ще бъде пълна, тъй като сте дали изчерпателна информация на транспортната фирма.

Нашият съвет е преди обаждане за запитване за оферта да си запишете всичко важно на един лист. Не тествайте паметта си, защото в критични ситуации се забравя, пропуска се, понякога дори човек мисли едно, а казва друго. За да се застраховате срещу грешки, запишете на един лист всичко важно от гореизброените неща. Ще ви отнеме 5-10 минути, но ще спести главоболия и неуредици.

Как да не се самосаботираме при запитване за оферта?

Много често сами се саботираме, когато търсим оферта за преместване. Как става това? Не сме подготвени с нужната информация или изчакваме много дълго време, неглижирайки сроковете. Заради липса на детайли пропускаме оферти от потенциални изпълнителни, защото ни вземат на сериозно.

Затова трябва да сме подготвени с цялата информация на лист хартия преди позвъняването. При обаждане за заявяване на услугата са необходими яснота и търпение. Само така ще получим точна цена и/или оглед на място при необходимост и преценка от страна на фирмата.

Не губете време в излишни телефонни разговори. Напишете всички важни детайли на един лист, обсъдете със семейството си срока за преместване на дома в София и след това с всичко нужно потърсете професионални хамалски услуги.

Ние от Хамали Стоянов ще ви помогнем лесно и безпроблемно да преместите своя дом. Без значение дали се нуждаете от обикновен превоз на мебели, или от преместване на цяло жилище, ние сме на разположение. Обадете ни се с нужната изчерпателна информация на телефони 0893 484 770  или  0885 714 966 и ще ви дадем конкретна оферта.