ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЦВЕТЯ

16
Добави коментар
stela
stela

L`anthurium scherzerianum (розово фламинго) Най-често предлагания за отглеждане в стайни условия вид. В момента на покупката има един-два цвята, но е добре да проверите сред листата дали има нови пъпки. Цветовете се задържат от 4 до 6 седмици, но не излъчват никакъв аромат. След това падат и цъфтят нови, като процеса е по-жив лете и доста забавен зима. Най-подходяща саксия за него е тази с размери 12-13см в диаметър за растение с височина 30см.

За да цъфти Aнтуриумът не изисква никакви специални грижи. Единственото условие е да му осигурите достатъчно влажност и топлина на въздуха.

Температура: 18-24° С , през зимата – не по – малко от 15° С. Поливане: Полива се с възможно най – мека (дъждовна) вода. Както азалията и въобще блатистите растения, антуриумът има нужда от реагираща на киселини почва, ето защо, ако водата, а която го поливате, съдържа варовик, листата ще пожълтеят. Поливайте повече пролетта и лятото, а през зимата – умерено. Подхранване: Веднъж на 2-4 седмици през пролетта и лятото. По време на растежа се препоръчва да се добавя течен тор към водата. Почва: Най – добре антуриумът расте в груба, хумусна почва, която пропуска добре водата. Добре се развива и в готови смески. Добра комбинация е пръст, торф и пясък в съотношение (1:1:1), като се добавят малко дървесни кори и дървесен мъх. Влажност: Обича високата влажност на въздуха.Често трябва да се пръскат листата. Светлина: Антуриумът обича светлите места, не обича пряката слънчева светлина. Размножаване: По – лесно е да се отделят малки екземпляри или отделни отводи, който почти винаги се вкореняват. Още по удобен е метода с въздушни отводи, където на стъблото бързо се образуват нови корени.