Телешко със сини сливи-Основни Ястия: месни-Готварски рецепти – Рецепти за Всеки Манджа.ком

4
Добави коментар
www.mandja.com
www.mandja.com

 

Java Script is not activated. Before using the cookbook please enable it in your browser settings.

Телешко със сини сливи

Ingredients description

750 гр телешко0,500 гр сушени сини сливи1/2 чаша олио1 глава кромид лукдом. пюречерв. пиперзахар 1 ч.л.брашно 1 ч.л.сол на вкус

Приготвяне или как се готви ястието

Нарязаното на средно големи парчета месо се запържва в олиото заедно със ситно нарязания лук, който се слага след зачервяване на месото. След това се прибавя червения пипер, доматеното пюре, 1 ч.чаша топла вода и сол на вкус. Докато месото ври на тих огън, сливите се сваряват отделно. След прибавянето им към месото ястието не се бърка, а само се разклаща от време на време. Когато месото омекне, се прибавя размитото с малко вода брашно, а след няколко минути се слага и леко карамелизираната захар.

Подобни рецепти…

рецепта за Шункови рулца с цикория и кашкавален сос рецепта за Кoледни джоланчета рецепта за Печено в сос от малини рецепта за Сарми с пилешко месо в лозов лист рецепта за Горски гювеч рецепта за Пай от картофи с пилешко месо рецепта за Бутчета с чипс и кашкавал рецепта за Мусака от патладжани рецепта за Пържени яйца аламинут рецепта за Пиле „ЛюбовЮ“ Покажи / скрий детайлитеВреме за приготвяне:Сложност:Страна/Регион:БългарияЦена за порция:Вегетарианско:НеБез Лактоза:НеПоследна промяна:31.01.2008 (чт) 14,18,49 UTCпрегледа:5090Регистрирайте се, за да оставите коментар.