SEO оптимизация

3
Добави коментар
seojob
seojob

SEO (Sеarch Engine Optimization) в превод означава буквално оптимизация за търсещи машини. Търсещите машини са т. нар. търсачки или Google, Yahoo, Bing, Yandex и т.н. 

С какво се занимава SEO?

Целта на тази услуга е да оказва влияние върху резултатите в търсачките. С други думи целта е да се манипулират резултатите с цел определени сайтове да се показват на по-предни позиции от други. В случая манипулацията може да се раздели на две – правилна и неправилна. Каква е разликата?

При правилната манипулация на резултатите изкарвате релевантни и качествени сайтове на челни позиции при съответно търсене. Например, когато се напише в Google “счетоводни услуги София” да излезе на първо място сайт, който предлага тази услуга на това местоположение.
При неправилната манипулация на резултатите се получава едно много странно “нещо.” Например търсите “производител на млечни продукти София”, а на първо място се позиционира сайт, който няма нищо общо с търсенето Ви. Примери много, защото има прекалено много “добри” оптимизатори в България.

Какви методи и техники се използват при SEO оптимизацията?

Съществуват три големи групи техники, чрез които се постигат резултати, а именно:

blach hat seo – черни техники за оптимизация, които са забранени от Google и сайтовете, които ги използват биват наказвани и дори изваждани от резултатите в Google;
gray hat seo – сиви техники за оптимизация. Това са междинна група от техники, които нито са позволени, нито са забранени от търсачките за използване. В някои случаи могат да доведат до положителен резултат, а в други – отрицателен;
white hat seo – бели техники за оптимизация. Това са най-правилните и позволени техники и методи за качествена оптимизация. Те са позволени от Google и при използването им се достига до челни позиции.

Какво обхваща SEO?

Оптимизацията на сайтове за търсачки обхваща два основни раздела:

On Page – вътрешна оптимизация или това е работата по самия програмен код на сайта. Това по никакъв начин не бива да Ви притеснява, тъй като става дума за допълнителни редове в кода, които се отнасят за Google, не са видими за човека и по никакъв начин няма да променят визията на уеб сайта Ви. Има определени случаи, когато може да се променят някои елементи от структурата на сайта, но това е резултат от договорености между собственик и оптимизатор.
Off Page – външна оптимизация или работа извън сайта. Тази част включва изграждането на входящи линкове и връзки към сайта или това е т.нар. Link Building процес. При него се набавят множество линкове с цел покачване на позициите на уеб сайта. Има голямо значение по какъв начин ще бъде изградена Линк Билдинг стратегията на уеб сайта, тъй като това предопределя бъдещото развитие.

Колко време е необходимо да подейства?

Оптимизацията на сайтове е необходимо да се знае, че по никакъв начин не е еднократен процес. Ако желаете да се възползвате от подобни уникални услуги за вашия бизнес, то трябва да бъдете търпеливи и очаквате резултатите в бъдеще. За да е качествена една seo оптимизация, то е необходимо всичко да се случва бавно. На вас ще ви изглежда ли нормално, ако за един месец се натрупат 500 входящи връзки от други сайтове към вашия? Много се съмнявам. В някои случаи резултатите започват да се забелязват в първите седмици, докато в други браншове е необходимо да минат няколко месеца. За максимално добри резултати е най-добре да наемете специалисти за поне 6-12 месеца.

Колко струва seo оптимизацията?

Ако желаете резултати във времето е необходимо да приготвите достатъчен бюджет. От години SEO представлява част от маркетинговата политика на редица малки и големи фирми по цял свят. В България има голям брой хора, които могат да Ви предложат на безценица тази услуга. Познайте какво ще получите в замяна! Потърсете в Google “seo оптимизация на сайт” и прегледайте поне 10-15 различни сайта. Избягвайте най-ниските предложения, защото те наистина няма да Ви помогнат. Спрете се на средната или на една от по-високите цени, които срещнете. На тези хора можете да се доверите в най-голяма степен, тъй като те имат портфолио, опит, знания и умения. 

Защо да изберете нас за оптимизацията на уеб сайта или онлайн магазина си?

Няма да Ви убеждаваме в нашите умения. Прекалено самопохвално и ненатурално ще изглежда. Разгледайте какво предлагаме, сравнете ни с конкуренцията, поискайте консултация и ако се убедите в нашите възможности и знания, то може да поискате оферта. Това, което наистина можем да Ви обещаем, е упорита, ежедневна и правилно извършена оптимизация. Това е единственото обещание, което може да бъде дадено от seo специалист.