Bike Park Sofia – факт!

14
Добави коментар
360mag
360mag

София може по много неща да е далече от останалия свят, но в едно отношение съвсем наскоро дръпна напред. За сметка на минимума велоалеи, с които разполага столицата ни, вече е факт първият байк парк. Мястото е Борисовата градина, съвсем близо до езерцето с лилиите. Там вече са изградени трасетата – поредица от скокове за dirt jump и pump track – затворено трасе с плавни гърбици, малки скокове и виражи.

Няма спор – Bike Park Sofia е уникално място в центъра на града, което най-сетне ще подсигури адекватни условия, които да задоволят нуждите на колоездачите. Паркът е професионално проектиран и е съобразен с различните нива на уменията с изградени трасета за начинаещи, средно напреднали и напреднали. Трасетата за начинаещи са максимално обезопасени, така че паркът освен всичко останало да бъде и ползотворна среда за развитие на деца. Предстои и монтирането на осветление, което ще позволи карането и след залез слънце. Тепърва предстои и провеждането на множество състезания и мероприятия.

Паркът е факт, благодарение на усилията на Дойчин Дойчинов от RAM Bikes, който го осъществява със собствени средства и с подкрепата на Националната спортна база, и по-конкретно Столичния колодрум, които подсигуряват мястото срещу символичен наем, както и на инженера на парка Цветелин Иванов, който обработва терена със специална машина почти на доброволни начала.

Bike Park Sofia вече е напълно функциониращ, а достъпът е абсолютно свободен.