МиШ- МаШ с МаРиЯ

3
Добави коментар
MaryT
MaryT

Необходими продукти :

4 ч.ч. пшенично брашно;
1 ч.ч. брашно от нахут
1 кубче мая;
120 мл. топла вода;
100 мл кисело мляко;
3 с.л. олио;
2 бр. жълтъци;
1 ч.л. сол
1 ч.л. кимион
Ще ви е необходимо и масло за намазване.

Начин на приготвяне :

Размива се маята, водата и част от брашното на кашичка и се оставя в покрит съд за около 20 минути да шупне. Прибавете останалото брашно, млякото, олиото, жълтъците, солта, зрънцата кимион и месете до получаването на жилаво тесто. Ако е необходимо при омесването добавете още брашно.Оставете да отпочине за още двадесет минути.Разделете тестото на топчета и разточете на питки с диаметър 15-20 см.
Питките може да опечете в намазана с масло тава.Фурната в този случай загрявате на 180 градуса и печете около двадесет минути.Внимавайте да не ги припечете. Също така могат да се опекат върху сач,или върху тиган с незалепващо покритие. Аз съм изпробвала всички начини на опичане, в случая ви показвам на тиган, но най-вкусни стават върху глинен сач.

Когато изберете да ги запичате на тиган или сач, ви е нообходимо печене по минутка за всяка от страните. Готовите питки се намазват с масло и се покриват с кърпа до сервирането им.
Могат да се сервират вместо хляб с основното ястие, могат да се сервират самостоятелно, а също така от тях може да се приготвят сандвичи тип дюнер.

Подходящи съчетания:
основни ястия изискващи хляб;
пълнеж от пилешко, свинско или телешко месо и прясна салата;
сирене.