Фортисимо – това е лично!

3
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Наближава 8-ми март и аз, разбира се, си мисля за подаръци. Но не за това какво аз ще подаря, а този път – какво ще получа. Спомням си рисунки, гривни, сърчица, които съм получавала, изработени от децата ми. Пазя картичките с техните снимки от всеки празник на мама.

Изключителна радост обаче ми донесе един диск, който получих миналата година от дъщеря ми, изработен с помощта на нейната учителка в първи клас. Диск с музика, цветя и пожелания, който завършваше с усмихнатата снимка на моето слънчице. Сетих се за този много специален подарък, когато миналата седмица видях група дечица пред звукозаписното студио на „Форте” радио.

Те записаха диск с песни. Познайте по какъв повод? За празника на мама, разбира се. Предвидливите учителки на децата от група „Пчеличка” на ЦДГ №30 „Космонавт” Анна Георгиева, Галена Христова и Янка Лазарова бяха обмислили и планирали нещата така че за празника на мама дискът да е готов.

Днес видях проекта в завършен вид – с обложка, снимки и разбира се изпълненията на 9 песни за мама от звънките гласчета на малките „пчелички”. Усетих и радостта на колегата Сарко Агопян, главен „виновник” за успешния звукозапис. Към диска ще бъдат прибавени текстовете и инструменталните аранжименти на песните, дело на Мирослав Минчев. Така CD-то ще стане подходящо помагало за часовете по музика в детската градина. Но най-ценното на този диск е радостта, която ще достави като подарък на майките на малките славейчета и техните приятели от ЦДГ „Космонавт”.

За читателите на fortisimo.eu си позволихме да надникнем и в специалното послание на дечицата към техните майки, подготвено с помощта на учителката Анна Георгиева:

„Всяка година, щом запеят капчуците, под стрехите и от шубраците полъхне омайния аромат на горска теменуга идва най-красивият празник – 8-ми март – празника на жената и майката. Днес ще трепнат хиляди майчини сърца.Днес ще се протегнат хиляди детски ръчички към милата, скъпата и нежна мама.

Мама – това е нещо топло, мило! Мама – един скъп образ, две протегнати ръце, две ласкави очи!”

Децата от група „Пчеличка” при ЦДГ 30 „Космонавт” поздравяват своите майки с цвете и песен и им пожелават здраве и много усмивки.

Екипът на „Фортисимо” се надява този 8-ми март да бъде много специален за майките на децата от ЦДГ „Космонавт”!

Ще чуете изпълненията на малките „пчелички” на самия празник и в ефира на „Форте” радио!

За fortisimo.eu – Мина Денева