Как се прави. Интересни уроци и идеи за украса, подарък, жест-изненада, опаковка или декорация

1
Добави коментар
Alexemotion
Alexemotion

1. Хартиена панделка, панделка сатен или едноцветни панделки

2. Органзени панделки

3. Цветен картон за основа на тортата

4. Хартиен шнур

5. Перли и седеф

6. Памперси

7. Картонената сърцевина на 3 рула тоалетна хартия и 1 руло кухненска хартия

8. Ножица

9. Силиконово лепило

Как се прави торта от памперси?
 
Започнете с основата на тортата. За целта изрежете кръг от картона и на него залепете със силиконово лепило картонената сърцевина на руло кухненска хартия.
 

 
 
Вземете картоните на 3 рула тоалетна хартия и около тях навийте на слоеве памперсите като всеки слой пристягате с хартиен шнур. Разбира се трите блата трябва да са с различен диаметър.

 
 
След като блатовете на тортата са готови, нанижете ги един след друг на приготвената преди това основа като започнете от най-големия и свършите с най-малкия диаметър на блата.
 
Над всеки блат поръсете хартиени стърготини от цветна хартия или хартиена панделка.

 

За украса на тортата от памперси използвайте цветни панделки от хартия, панделки от сатен или едноцветни панделки. За целта ги прикрепете за хартиения шнур с кламери. Разбира се може да решите и да ги залепите, но има опасност да повредите по този начин памперсите.
Над хартиената панделка завържете панделка от органза. Така освен, че става красива опаковката, ще е и по-стабилна.

 
 
Най-горе върху тортата все още имате дупка. Нея може да прикриете или с истинско цвете за щастливата майка, или по-добре с цвете от хартиен шнур. Ето нашия урок как се прави хартиено цвете от хартиен шнур.
 
Съвсем спокойно към тортата може да добавите плюшена играчка за бебето или подарък по ваш избор. Памперсите могат да бъдат увити в пелени, ако сте решили да подарите такива. Може да се добавят и перли, както са направили тук:

 
 
Честита рожба от Ракхива!

 

 Изработено от savvystyle. Текст: Ракхива