Как се прави. Интересни уроци и идеи за украса, подарък, жест-изненада, опаковка или декорация

1
Добави коментар

Има дизайнерски идеи, които от пръв поглед ни завладяват. Карат ни да се усмихнем и завинаги остават в душата ни.

Такава е идеята за булчински букет и сватбена бутониера от перли.

Перлите като символ на душевна чистота, са разкошен символ във всяко сватбено тържество. Защото точно с такава чистота би трябвало да започне всяка връзка. Да, с годините тя се напрашава. Семейният живот не е като вълшебна приказка, изпъстрена с цветя.

И все пак, нима не бихте ли искали това усещане да ви остане от сватбения ден? Един вечно жив спомен на онази изпълнена с надежди душевна чистота, с която пристъпвате като младоженци един към друг?

Защото помислете. Какво се случва иначе със сватбените букети и бутониери, когато увехнат цветята им?

Но не и ако са от перли!

Лесно и бързо. Ще са ви необходими:

Материали за бижута:

Перли
Мъниста или Сваровски кристали
Цветна тел за бижута
Инструменти за бижута

Материали за опаковане на букета и оформяне на бутониерата:

Панделки сатен
Органза
Deco физелин

 

Как да си направите сами сватбен букет и бутониера от перли?
 

 
 
За начало вземете телта за бижута и с помощта на бижутерски клещи нарежете “дръжките” на своеобразните перлени цветя. Нека дължината им е два пъти по-голяма от вашето виждане за размера на букета, защото телта се прегъва по средата и се усуква. 

 
 
Нанижете на всяка тел по едно или няколко перлени зърна. Може да нанижете например една едра перла в средата и две по-малки перлички от двете й страни. След това ги поставете в средата на телта, прегънете я и усучете. 

 
 
Повторете тази операция многократно, според големината на букета от перли, който желаете да получите. Може да разнообразите букета по цвят като добавите перлички в тон с цветния акцент на сватбената декорация. Може да добавите и мъниста или кристали сваровски в букета за повече блясък. 

 
 
По същия начин се прави и малкото букетче за бутониерата, като единствената разлика е в броя и дължината на дръжките на перлените цветя.

Следващата стъпка е да опаковате букета с физелин, органза и сатенена панделка. Може да видите как се прави това в подобен урок на Ракхива: направи си сам брошка, бутониера. Пристегнете здраво дръжките на цветята от перли с панделката. Добавете физелина и накрая органза. Физелина се слага, за да омекоти дръжката на букета, в случай че булката ще го хвърля. При желание може да украсите с мъниста или сваровски кристали.

  

 
 
По същия начин оформете и бутониерата, като за опаковането й няма нужда да добавяте физелин. 

 
 
Вижте каква невероятна красота се получава!
А ето и една друга идея за аранжировка за булчински букет от перли

Незабравими сватбени спомени, от Ракхива!

Снимките са от boards.weddingbee и eventdiy.blogspot. Текст Ракхива.