Кулинарни рецепти

5
131
Добави коментар
ivanss
ivanss

Кафето ще ви навреди, ако го приемате прекалено често. Ако пиете над 4 чаши кафе дневно, ще лишите организма си от магнезий, което ще доведе до нервно напрежение и проблеми със съня. Въпреки това, може да е полезно да пиете по 2-3 чаши кафе дневно.
Кафето укрепва и разкрасява 

Безкофеиновото кафе съдържа антиоксиданти, които се зараждат докато се пекат зърната. Тези вещества унищожават свободните радикали в тялото, получени от замърсения въздух. Антиоксидантите се борят срещу образуването на ракови клетки, както и забавят процесите на стареене и потискат образуването на бръчки. 

 От друга страна, кафето което съдържа кофеин е полезно, защото предотвратява загубата на вода в клетките – това е гаранция за хидратирането на организма. Кофеинът подобрява циркулацията на кръвта, унщожава мастните клетки и така ви помага да отслабнете. 

Това е само една от причините да пиете кафе.
Кафето осигурява енергия
Последните проучвания показват, че кофеинът не само стимулира организма, но подобрява и концентрацията. Има свойствата на антидепресант, намалява страха и повдига духа. 

Предпазва от болести
Кофеинът подобрява циркулацията на кръвта в мозъка и противодейства на мозъчните малформации. Безкофеиновото кафе също може да е полезно с това, че има диуретични качества и предпазва от нефролитиаза. 

Консумацията на 2-3 чаши кафе дневно намалява риска от камъни в бъбреците. Кафето успокоява астмата, разширява белодробните и бронхиалните алвеоли, като в същото време облекчава дишането. 

За хората с ниско кръвно – релаксира и нормализира кръвното налягане.