ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Нулев учителски авторитет след протестите в Брезница

23 март 2012
– 20:15
коментари /26/      

снимки: infomreja.bg

Родителите от гоцеделчевското село Брезница дадоха лош пример на децата си, които възприеха тяхното поведение от площада и го пренесоха в класните стаи.

Вчера при възобновяването на учебния процес в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ учителите, които пътуват от Гоце Делчев и по време на протестите не са напуснали работните си места, бяха посрещнати с освирквания, обиди и подигравки от учениците, съобщиха педагози, разтревожени от нулевата дисциплина в селското училище след протестите срещу временно изпълняващия длъжността директор Ангел Живков.

„Нищо не можете да ни направите, доказахме ви, че можем да постигнем това, което си пожелаем, няма какво да ни говорите повече“, били думите предимно на дванадесетокласници.

С подобни реплики гимназистите посрещнали уважавани до този момент преподаватели като Диляна Куртова и Стоянка Петричкова, които едва се добрали до учителската стая.

Учители се оплакаха от психически тормоз от страна на учениците им и депозираха докладни до Лина Балтова, която замества излезлия в неплатен отпуск временно изпълняващ длъжността директор Ангел Живков.

За случая са сезирани още Регионалният инспекторат по образованието в Благоевград и просветното министерство.

Днес стана известно, че Ангел Живков не е в неплатен отпуск, а в болничен, който изтича във вторник следващата седмица.

„След преживения психически тормоз, натиск и напрежение през последните седмици, който и да беше на моето място, нямаше да издържи. Всичко това се отрази както на здравословното ми състояние, така и на семейството ми. Дали болничният ми отпуск ще бъде удължен, ще решат лекарите“, коментира Живков.

Както ИНФОМРЕЖА писа, след последния протестен митинг в село Брезница и след преговорите между инициативния комитет и кмета на селото Иса Хаджиоли учениците влязоха в класните стаи, а родителите им прекратиха протестите до окончателното решаване на ситуацията, за което бе определен 10-дневен срок.

В момента управлението на школото е поверено на Лина Балтова, която е заместник-помощен директор.

Въпреки прекратените протести, в училището продължават да пристигат писма и декларации от цялата страна в подкрепа на учителския колектив в Брезница, чийто брой вече надхвърля 600.

Гилдията в целия Гоцеделчевски регион обаче е притеснена от нова вълна на протести срещу директори и учители и в други учебни заведения. Педагозите настояват за спешна намеса на държавата, която да вземе окончателно решение по скандалния казус в Брезница.

 

karo

22:26 – 23 март 2012

Цялата тази олелия за сетен път показа колко тъпи са гробарите от градЪ. Училището си е имало зам. директор, до конкурса зам. дир. става ВрИД прави се конкурса печели се от най-\“подготвения\“ и край. Но не ГРЕБ слагат сол-ташака на Чората,Ачо ревльото.

сара

22:48 – 23 март 2012

Фатмагюл пиши от твое име несе крийзад анонимка

каро

23:37 – 23 март 2012

ДПС-то ви са истинските гробари защото ви превърнаха всички в зомбита. Такава отврът никога не сте били повече не можете в мен да провокирате уважение . А не съм само аз от разочарованите и отвратените от вас . Затова прибирайте си вересиите от общинската администрация в града и да ви няма . Ви явно не разбирате от уважение и толерантност .

до karo

23:59 – 23 март 2012

На вас ДИРИГЕНТА ВИ Е ДПС и затова не коментирай!Утре ако ви кажат ходжата и Имамов друга песен ще запеете,НЕГРАМОТНИК!А..и още нещо,по-добре\“гробар\“отколкото\“МЪРТВЕЦ\“.

ВИС

0:01 – 24 март 2012

Какво постигнахте СИЛОВАЦИ И ПРОСТАЦИ от ДПС и ГЕРБ? Дадохте кос в ръцете и душите на децата да се гаврят със своите учители! Къде си МИШОК МОСКОВ,не каза нищо по конфликта,щото те избират именно тези зомбита! Имамов,ти си бедствие за нас мюсюлманите,лулата и характерът ти са чисто СТАЛИНСКИ! Нужен е ред и законност в системата на образованието,Гербери,мислете преди да действате!Прави са гражданите,сега от общината да се изгонят ДЕПЕСАРИТЕ! СРАМ И ПОЗОР!

каро

0:15 – 24 март 2012

Алкайда марш в землянката САМО ГЕРБ!!!!

Димитър

6:17 – 24 март 2012

ВИС е напълно прав. Всички знаем причината за конфликта в Брезница, нещата сега се задълбочават. Явно активистите на ДПС искат и децата в тези села да си останат тъпи като повечето от родителите им – простият народ по-лесно се манипулира и управлява. Наистина стават зомбита, както каза ВИС. Гласуват като един за който им кажат, а не се замислят, че нищо добро не са видели от тези, които избират. Най-лошото е, че големите ученици се водят по акъла на тези тъпаци – Имамов и сие.

Георги Николов

6:27 – 24 март 2012

Някои заблуди за спортистите. Уви, те се оказват кофти хора.Първата най-категорична заблуда за спортистите е, че те са силни характери, големи мъже. Всъщност повечето са страхливи, притеснени и неуверени хора, изтормозени още от детството си от треньори-простаци, живели в тежък неуют и грубост по лагери и вмирисани на пот и стари гуменки съблекални, изгубили детството си докато се опитват да достигнат някакви рекорди.
Тормозени психически и физически хора, които са свикнали да не разполагат със себе си. С тях винаги е разполагал някой друг. Затова и при загуба не изразяват мнение, а говорят най-големите глупости, които може да чуете от възрастен човек: продължаваме напред, животът не свършва, играем мач за мач – все неща, които целят да покрият ужасния комплекс на човек, в чиято глава още от дете е втълпено, че като загуби ще се случи нещо страшно. И стоварващият се непоносим страх от авторитети. Това е следствие пак от непосилния тормоз в детството.

катя

16:38 – 24 март 2012

както е тръгнало скоро няма да има община Гоце Делчев а община Брезница остава само да поискат и автономия след като се справят с всичко с такава лекота

Учител

21:31 – 24 март 2012

Пак някой си е поръчал статия,за да буни духовете.След като пуснаха Живков в неплатен в училището и около него всичко е спокойно,ако той не се върне мисля че няма да имаме проблеми.А в тази статия са писани измислици.Прави са хората да ви кажа,защото аз лично не го познавах,но като разпитах чух само лоши коментари за него,а и как биха реагирали хората в Мусомище,ако им сложат директор помак?

+гого

22:15 – 24 март 2012

Хората от Брезница за пореден път бяха използвани от един от техните мъчители по време на така наречения ,,Възродителен процес\’\’-Алиосман Имамов.Нима по възрастните не помнят ролята на Арсо Манов,Андрей Башев,Тома Чолаков,Муса Палев и др. когато по списък караха хората да им сменят имената. Питам защо още ги слушате тези нещастници,които на ваш гръб трупат пари и се държат с вас се едно сте овце и нямате право на собствено мнение.Защо Имамов не отиде да вдига своите съселяни в Абланица,да прави митинги там?Аз ще Ви кажа там много отдавна си видяха пеття пари от него и не искат и да чуят за него.Идват избори и трябва да се избере от някъде.Сега Вие сте му много необходими и вдругиден когато няма кои да ви купи тютюна той ще ви се смее от Парламента.Тази група ,която Ви подстрекав си е добре единия депутат ,другия кмет,третия зам.общински кажете ми вие какво ще спечелите?

абитурент

14:46 – 25 март 2012

какъв авторитет на учителите ,като и те не знаят на алах или господ да се молят един път подкрепят родителите с подписка след това подписка за защита на новият директор, това са хора без достойнство и собствена позиция, по прости са от хората чиито деца обучават,мушмороци и защо моската им плаща картите за патуване като те получават 700-800 лева заплата , тогава да се заплащат картите на всички патуващи в община гоце делчев от селата към града и обратно и независимо какво работят

симона

12:19 – 05 април 2012

Трябваше и учителите да помогнат на тези хора

simona

12:26 – 05 април 2012

Kakvo samo prenabregvate horata nali i te sa hora se edno bilo b1lgari ili miusiulmani vsi4ki sme edni nemoga da razbera zashto tolkoz gi mrazitee nali i te sa kato nas hora ako naprimer te bqha po golqma 4ast ot nas b1lgarite i taka ni mraziha nie kak shtqhme da se po4ustvame nqmate kapka 4ove4nost

TURO

12:35 – 05 април 2012

SA SLUSHAITE Vnimatelno vsi4ki tuka stava vapros 4e horata ot selo breznica ne iskat za derektor 4ovek ot nekade si kato ima 27 u4iteli ot samoto selo zashto se slagat ot teh a ot nekade Si :X

gjghj

13:42 – 05 април 2012

i kvo kato sme miusiulmani nie prosto ne iskame toq direktor nie imame 40 u4itela tuka te ne sa postavili nqkoi ot tqh direktor a sa postavili toq

sani4ka

16:02 – 05 април 2012

Ne e chesno v 21 vek 500 u4enika da ne y4at zaradi edin 4ovek kva e taq darjava tolko li nqma dostoini y4iteli ot koito da se izbere koito da zaeme posta \’ direktorrrrrr\’

TUROO

18:16 – 05 април 2012

bravo sanii :d

sani4ka

21:09 – 05 април 2012

Ama taka si e te neka slojat 4ovek ot gerb ma neka ne toi

simona

21:12 – 05 април 2012

Dobre de moita priqtelka ot breznitsa mi kaza 4e te ne sa znaeli kakf e toi prili sa go i y4itelite parvo sa zapo4nali detsa toi e mn losh 4ovek ne e za tykk e stiga ste pravili tezi hora na maimuni ne gi potsenqvaite

sani4ka

21:14 – 05 април 2012

Tochnoo ne ni podtsenqvaiteEeEeE

simonaa

9:59 – 06 април 2012

E gerb kato iskat da zemat parite na y4ili6teto toi i direktora katoo ne6te da e pri teq pomatsi neka andonov da si go zeme y teh da mu gotvi i tam 6e zima pari pone nema e pri pomatsii a pri k…i

Фатмагюл

1:53 – 21 април 2012

Кой открадна парите от училището? Фатмагюл и брат и Салю,Ахмед Чолак и сина му,Капанък,Шакир Аян,,,Сарган\’\’,Даракчи,Кади,Бялк и др.ДПС кръвопийци.Аллах гледа и ще ви връща.