Супичка – пътеводител на новака в кухнята

1
Добави коментар
gischo
gischo

Сангрия! Когато човек чуе думата Сангрия в главата му нахлуват сладки мисли и асоциации – Испания, лято, вкусна разхлаждаща напитка. Сангрия е един от символите на Испания и на испанската кухня. Ледената алкохолна напитка, приготвена от вино и плодове е едно от най-приятните питиета за летните месеци. Добрата новина е, че Сангрия може да си приготвите много лесно удома. Така ще имате свеж леден коктейл, с който да се разхладите през летните горещи вечери. Имайте предвид обаче, че за приготвянето на хубава Сангрия са нужни качествени продукти, затова не прибягвайте до най-евтиното вино в магазина.
Сангрия
Необходимите продукти за Сангрия:

1. 700 мл червено вино
2. 50 мл коняк
3. 3 супени лъжици кафява захар
4. 1 лимон
5. 1 портокал
6. 1 ябълка
7. 1 праскова/нектарина
8. 1 пръчка канела

Необходимо време за приготвяне:
10 минути

Сангрия
Рецептата за Сангрия в две стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за Сангрия е приготвянето на плодовете. Измийте старателно всички плодове. Разрежете портокала на две, изцедете сока на едната половина, а другата нарежете на едри кубчета, като не го белите. Нарежете на всички плодове на еднакви по големина кубчета и ги прехвърлете в голяма кана, с вместимост минимум 1,5 литра.

2.
В каната към плодовете добавете изцедения портокалов сок и захарта, след което добавете коняка, а накрая и пръчката канела. Разбърквате добре до разтопяване на захарта. Добре е да оставите каната за два часа в хладилник, за да се смесят вкусовете.

Накрая добавете червеното вино. Сангрия се съхранява в хладилник, важно е да бъде много студена, за да бъде истински освежаваща.

Когато сервирате Сангрия слагайте в чашите и парченца плод, тъй като плодчетата поемат вкуса и аромата на виното и са много вкусни!

Сангрия
Рецептата за Сангрия е изпълнена!

Друг символ на Испания и на испанската кухня, също толкова типичен за лятото и горещите дни, но напълно безалкохолен е испанската студена доматена супа Гаспачо. Гаспачо е изключително освежаваща доматена супа, която може да замени дори и любимия и задължителен за лятото таратор.

ДОБЪР АПЕТИТ!