Супичка – пътеводител на новака в кухнята

3
Добави коментар
gischo
gischo

Мъфините! Тази неизчерпаема тема продължава! Ваниловите мъфини с парченца шоколад са поредната рецепта за мъфини, с която попълваме вкусната колекция. Комбинацията от вкусовете на ванилия и шоколад е почти перфектна, сравнима единствено с тази на шоколад и банан в рецептата за шоколадови мъфини с банан. Ваниловите мъфини с парченца шоколад са много подходящи за любителите на класическите кексове, които не си падат по експериментите и ексцентричната кухня. Ароматът на ваниловите мъфини с шоколад ви връща в кухнята на баба или пък в някоя уютна малка сладкарница и автоматично събужда и желание за чаша вкусно кафе, чай или пък горещ шоколад.
Ванилови мъфини с парченца шоколад

Необходимите продукти за ванилови мъфини с парченца шоколад:

1. 2 чаени чаши брашно
2. 2 яйца
3. ½ чаена чаша (125 грама) масло 
4. 1 чаена чаша захар
5. ½ чаена чаша прясно мляко
6. 1 бакпулвер
7. 1 есенция ванилия или 2 пакетчета
8. 1 шоколад без ядки, най-добре млечен или натурален

Необходимо време:
Около 45 минути

12 Мъфина

Ванилови мъфини с парченца шоколад
Рецептата за ванилови мъфини с парченца шоколад:
1.
Първата стъпка от рецептата за ванилови мъфини с парченца шоколад е подготовката на сухите съставки. Пресявате брашното, заедно с бакпулвера и го слагате настрана.

2.
Разбивате яйцата, които предварително сте извадили от хладилника, заедно със захарта. Най-добре е да ползвате миксер или тел за разбиване. Добавяте към разбитите яйца и захар и предварително разтопеното краве масло и отново разбивате добре.  Прибавяте и прясното мляко, което също трябва да на стайна температура, а не току що извадено от хладилника.

3.
След като разбиете добре течните съставки малко по малко добавяте пресятото брашно, като разбивате непрекъснато. Важно е да добавяте брашното малко по малко, защото в противен случай мъфините няма да бухнат и да станат пухкави. Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартийка за мъфини и пълните от сместа на ¾ от обема на формичките. Внимавайте да не ги напълните много, защото в противен случай мъфините ще прелеят при печенето. Нарежете шоколада на дребни парченца и бучнете по 3-4 малки парченца в тестото на всеки мъфин. Печете ваниловите мъфини с парченца шоколад в предварително загрята на 180 градуса фурна. Мъфините са готови, когато бучвайки ги с клечка за зъби по нея не залепва нищо.

Ванилови мъфини с парченца шоколад
Рецептата за ванилови мъфини с парченца шоколад е изпълнена!
Сладки или солени, мъфините вече твърдо са част от готварската книга на всяка домакиня. Ако и вие сте от любителите на малките кексчета, то може да пробвате рецептата за солени мъфини с подправки, която е перфектна за бърза закуска, или пък рецептата за най-шоколадовите мъфини, която пък е подходяща за десерт, или пък да изберете подходящата за вас рецепта от дългия списък с рецепти за мъфини.

ДОБЪР АПЕТИТ!