Супичка – пътеводител на новака в кухнята

1
Добави коментар
Tigric11
Tigric11

Супичка пак е на линия! С една много бърза, много лесна и много вкусна рецепта за закуска – небезизвестните Добруджанки. Рецептата за тези малки вкусни хлебчета е изключително лесна и отнема много малко време. Можете да се обърнете към Добруджанките във всеки момент, в който искате да зарадвате домашните с нещо вкусно за закуска. Друг голям плюс на малките хлебчета е, че не е необходимо да подготвяте специални продукти, всичко необходимо за реализирането ѝ присъства непрекъснато във вашата кухня.

Добруджанки – хлебчета със сирене

Необходимите продукти за Добруджанки – хлебчета със сирене:

1. 1 чаена чаша кисело мляко
2. 1 чаена лъжица хлебна сода
3. 1 чаена чаша натрошено сирене
4. 30 гр. краве масло
5. 1 яйце
6. 1 чаена лъжица сол
7. брашно, колкото поеме (към 3 чаени чаши)

Необходимо време:
10 мин за приготвяне
Около 20 мин за печене

8-9 хлебчета

Добруджанки – хлебчета със сирене
Рецептата за Добруджанки – хлебчета със сирене в три стъпки:
1.
Първата стъпка от рецептата за хлебчета със сирене е гасенето на содата. В купа изсипвате киселото мляко, като към него прибавяте содата, разбъркват и изчаквате да шупне. След това към млякото добавяте солта, яйцето и сиренето и отново разбърквате добре.

2.
Към получената смес малко по малко добавяте пресято брашно (около 2-3 чаени чаши) и замесвате до получаване на меко тесто. Тестото разделяте на топчета и в средата на всяко топче слагате по малко парченце масло.

3.
Получените топчета нареждате в намазнена тава, или върху хартия за печене. Печете Добруджанките в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 20 минути. Преди да извадите ароматните хлебчета от фурната по желание може да ги поръсите с настърган кашкавал.

Добруджанки – хлебчета със сирене
Рецептата за Добруджанки – хлебчета със сирене е изпълнена!
Ако сутрин често се чудите какво да спретнете на бързо за закуска може да пробвате рецептата за класическа баница със сирене, или извара, или пък рецептата за баница с домашна юфка. Много вкусни и подходящи за закуска са и всички рецепти за мъфини. Дали ще бъдат сладки мъфини с ябълки и канела, или пък солени мъфини със сирена, или пък друга рецепта за мъфини, малките кексчета се приготвят бързо и лесно и са чудесна идея за закуска.

ДОБЪР АПЕТИТ!