Супичка – пътеводител на новака в кухнята

2
Добави коментар
gischo
gischo

Ягодите,  дори и без добавки са от най-апетитните летни десерти. Ароматни и с изкусителен външен вид ягодите са може би най-обичаният и най-чаканият летен плод. Те стоят и в основата на много любими десерти, а напоследък се появяват дори и в състава на свежи летни салати. Предложената тук рецепта за бърз десерт с ягоди е една идея, как да комбинираме ароматните ягоди. Десертът е много свеж и изключително лесен за приготвяне, а същевременно много вкусен и ефектен, подходящ за моментите, в които трябва да спретнем нещо сладко на бързо.
Бърз десерт с ягоди
Необходими продукти за бърз десерт с ягоди:

1. 500 грама ягоди
2. 1 пакет обикновени бисквити
3. 1 кофичка кисело мляко
4. 2-3 супени лъжици мед
5. 1 ванилия

Необходимо време за приготвяне:
10 минути

4 Порции

Бърз десерт с ягоди
Рецептата за бърз десерт с ягоди в две стъпки:

1.
На дъното на по-големи прозрачни чаши натрошавате на дребно по две обикновени бисквити. Нарязвате ягодите на дребно, като оставяте 5-6 ягоди за украса. Нарязаните на дребно ягоди разпределяте в чашите върху натрошените бисквити.

2.
Разбивате добре меда, киселото мляко и ванилията. Получената смес разпределяте в чашите. Украсявате чашите с останалите цели ягоди.

Бърз десерт с ягоди
Рецептата за бърз десерт с ягоди е изпълнена!

Ако и вие сте от феновете на ягодите не пропускайте да допълните ягодовото си меню с рецептата за ягодова лимонада и рецептата за мъфини с ягоди и ванилов сос.

ДОБЪР АПЕТИТ!