Супичка – пътеводител на новака в кухнята

2
Добави коментар
Tigric11
Tigric11

Най-вкусните, най-бързите, най-лесните пълнозърнести крекери! Супичка няма да изневери на себе си и с тази рецепта ви предлага най-лесната рецепта на света, подходяща за всеки начинаещ готвач! Тези пълнозърнести соленки са толкова лесни за приготвяне, че трябва да се наредят до рецептата за сладкиш с бишкоти и кисело мляко и тази за крем-супа от зеленчуци, които са може би най-подходящите рецепти за начало на кулинарните опити на всеки новак в кухнята. Подходящи за сутрешната закуска, или за подхапване в моментите, когато сте умрели от глад. Хубавото на тези пълнозърнести соленки е че са наистина здравословни и можете да си ги хапвате спокойно, без да се притеснявате, че ще се отразят зле на фигурата ви.
Пълнозърнести крекери с ленено семе и сусам
Необходимите продукти за пълнозърнести соленки:

1. 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
2. 1 супена лъжица натрошено ленено семе
3. 1 супена лъжица сусам
4. ¼ чаена чаша прясно мляко
5. ½ чаена лъжица сол
6. щипка захар
7. ½ бакпулвер
8. 2 супени лъжици зехтин / олио/ сусамово масло

Забележка: разбира се, може да ползвате и бяло брашно, но тогава солеките няма да са пълнозърнести 😉

Необходимо време за приготвяне:
10 минути подготовка
15 минути за печене

Около 10-15 пълнозърнести солени

Пълнозърнести крекери с ленено семе и сусам
Рецептата за пълнозърнести соленки в две стъпки:

1.
Пресявате брашното и бакпулвера. Изсипвате го в купа, в която добавяте солта, захарта, семената. Към тази смес добавяте зехтина и прясното мляко, като разбърквате добре. От сместа замесвате тесто, което оставяте за около 10-15 минути в хладилника.

2.
От тестото с ръце оформяте малки сплескани плоски бисквити, които нареждате в тава, в която предварително сте сложили хартия за печене. Важно е да не оставяте пълнозърнестите соленки на топчета преди печене, защото по време на печене те много се надигат и ще загубят формата си. Друг (по-мързелив) вариант за оформяне на пълнозърнестите соленки е да оформите тестото във формата на салам и да го нарежете на тънки филийки, който да наредите в тава. Така са приготвени и соленките на снимката.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути, докато пълнозърнестите соленки придобият лек златист цвят.

Идея: Може да сервирате соленките заедно с хумус, или пък в компанията на гуакамоле, или любимата ми салца.

Пълнозърнести крекери с ленено семе и сусам
Рецептата за пълнозърнести крекери със сусам и ленено семе е изпълнена!

Ако сте от феновете на здравословното хранене не пропускайте да се запознаете с един от най-актуалните и модерни продукти в „диетичните среди” – елдата. Елдата се приготвя много лесно и бързо, затова е подходяща и за домакините нямат много време за готвене. Рецептите за каша от елда, или пък кюфтета от елда, освен че са много здравословни отнемат и много малко време.

ДОБЪР АПЕТИТ!