Супичка – пътеводител на новака в кухнята

16
Добави коментар
gischo
gischo

Едно агне – цяло съкровище! Все по-често по пролетните празници, за Великденската трапеза, както и за трапезата на Гергьовден хората купуват не агнешко месо от магазина, а домашно гледано агне. Това дава възможност да не просто да сготвите печено агнешко, а да използвате всичко от агнето и да сготвите различни агнешки деликатеси, каквито са например агнешката дроб сарма, агнешката чорба или агнешката главичка. Точно към рецептите за агнешко деликатеси спада и рецептата за агнешки чревца на фурна. Агнешките чревца на фурна са истински деликатес и затова може да попитате всеки французин. Но не по френски, а по български агнешките чревца на фурна се ползват като вкусно мезе за някоя друга бира или пък няколко чаши вино. За да приготвянето на вкусни агнешки чревца не се изискват умения, нужно е само да са добре измити и подготвени за готвене.
Агнешки чревца на фурна
Необходимите продукти за агнешки чревца на фурна:

1. чревцата на едно агне
2. 1 връзка джоджен
3. 1 чаена лъжица червен пипер
4. ½ чаена лъжица черен пипер
5. 1 кафена чаша олио

Необходимо време за приготвяне:
40 минути варене на агнешките черва
40 минути печене

Агнешки чревца на фурна
Рецептата за агнешки чревца на фурна в две стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за агнешки чревца на фурна е сваряването на агнешките черва. Агнешките черва трябва да са много добре почистени и измити. Слагате агнешките черва в тенджера и пълните тенджерата с вода. Сварявате агнешките черва докато омекнат, за което ще са ви необходими 30-40 минути.

2.
Нарязвате агнешките чревца на ситно, овкусявате ги с червения и черния пипер и ½ чаена лъжица сол и ги слагате в малка тава. Добавяте ситно нарязаният на ситно джоджен, олиото и 1 чаена чаша от водата, в която са врели агнешките черва и слагате тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете докато сосът поизври и агнешките черва се запекат.

Агнешки чревца на фурна
Рецептата за агнешки чревца на фурна е изпълнена!

А как да приготвим агнешкото месо? Рецептите за агнешко месо са типични за пролетта. Рецептата за агнешко печено е класическа рецепта за агнешко за Гергьовден и Великден. Приготвено по тази рецепта агнешкото месо става крехко и остава много сочно. Много атрактивна и много сполучлива е и рецептата за пълнена агнешка плешка. Сполучлива е и рецептата агнешко с лапад и ориз, която е и голямо улеснение за всяка домакиня, тъй като при тази рецепта месето и гарнитурата се приготвят заедно.

ДОБЪР АПЕТИТ!