Супичка – пътеводител на новака в кухнята

15
Добави коментар
gischo
gischo

С тиквички се приготвят вкусни и популярни основни ястия, като тиквички с ориз или пък пържени тиквички, с тиквички се приготвят и вкусни супи, като крем супа от тиквички или класическа супа от тивички, тиквичките са основен продукт и за приготвянето на лесни и свежи салати, като салатата със сурови тиквички. Но могат ли да бъдат тиквичките част и от закуската? Могат! Доказателство за това е рецептата за топли сандвичи с тиквички. Топлите сандвичи с тиквички са вариант на обичаните препечени сандвичи, които често наричаме принцеси. Топлите сандвичи с тиквички са идеална идея за разнообразяване на менюто за закуска през летните месеци, когато тиквичките са в изобилие, а също и още една идея за рецепта с тиквички. Сервирайте топлите сандвичи с тиквички с чаша студен айран и ще очаровате цялото семейство.
Топли сандвичи с тиквички
Необходимите продукти за топли сандвичи с тиквички:

1. 1 тиквичка
2. 2 яйца
3. 150 грама сирене
4. 20 грама краве масло
5. 1/3 връзка копър
6. 10 филии хляб

Необходимо време за приготвяне:
10 минути подготовка
15 минути печене

Топли сандвичи с тиквички
Рецептата за топли сандвичи с тиквички в две стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за топли сандвичи с тиквички е подготовката на плънката. Измивате тиквичката, обелвате я и я настъргвате на едро ренде. Разбивате яйцата, натрошавате сиренето, добавяте и настърганите тиквички и нарязания на ситно копър и разбърквате добре.

Намазвате филийките с масло и разпределяте сместа върху филийките.

2.
Върху голяма тава, например тавата на фурната, поставяте хартия за печене и в нея нареждате в нея подготвените сандвичи с тиквички и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути, или докато придобият леко златист цвят.

Топли сандвичи с тиквички
Рецептата за топли сандвичи с тиквички е изпълнена!

Топлите сандвичи са истинска класика! Освен че сме израснали с тях, топлите препечени сандвичи са и бързо универсално спасение, когато искаме да хапнем нещо вкусно и топло, приготвено за нула време, както за закуска, така и за вечеря. Принцесите със сирене и яйца са може би най-често приготвяните топли сандвичи, универсална и вкусна закуска. Не по-малко популярни и още по-обичани от любителите на месото  са топлите сандвичи с шунка и кашкавал, както и принцесите с кайма. Всички тези топли сандвичи се комбинират чудесно, както с чаша айран, така и с чаша прясно изцеден сок или с чаша чай и се превръщат в бързо решение и засищане на глада.

ДОБЪР АПЕТИТ!