Супичка – пътеводител на новака в кухнята

1
Добави коментар
Tigric11
Tigric11

Ароматът на макарони на фурна буди почти у всеки детски спомени. Макароните на фурна са една от най-обичаните и най-често приготвяните закуски от близкото минало, когато не смятахме, че задължително трябва за закуска да похапваме мюсли, или овесена каша и че макароните не са особено полезни. Макар и не особено диетични, макароните на фурна дават един ароматен, вкусен и зареждащ старт на деня, чудесна добавка към сутрешното ви кафе и онова сладко изкушение, което всеки може да си позволи поне от време на време.
Макарони на фурна

Необходимите продукти за макарони на фурна:

1. 500 грама макарони (1пакет)
2. 4 яйца
3. 1 литър прясно мляко
4. 1 чаена чаша захар
5. 1 чаена чаша натрошено сирене
6. 75 грама масло (½ малко пакетче)
7. 1-2 ванилии

Необходимо време:
55 минути

6-8 Порции

Макарони на фурна
Рецептата за макарони на фурна в три стъпки:
1.
Първата стъпка от рецептата за макарони на фурна е сваряването на макароните. Варите ги по инструкциите на пакета, като внимавате да не се преварят, защото след варенето ще бъдат подложени на допълнителна топлинна обработка. След като макароните са сварени ги отцеждате добре от водата.

2.
В купа разбивате  яйцата, прясното мляко и захарта. След това към тази смес добавяте ванилиите и натрошеното сирене. Разбърквате добре сместа.

3.
В тава изсипвате отцедените макарони, добавяте към тях яйчената смес и нарязвате маслото на малки парченца и ги разпределяте равномерно в тавата.

Печете макароните на фурна в предварително загрята на 180 градуса фурна до лекото порозовеняване.

Забележка: Ако не обичате комбинацията на сладко и солено може да не слагате сирене на вашите макарони на фурна.

Макарони на фурна
Рецептата за макарони на фурна е изпълнена!
Вкусната закуска е едно чудесно начало на деня. Особено през почивните дни, когато имаме повече време за приготвяне на нещо вкусно, а семейната закуска продължава по-дълго. Точно за тези дни са подходящи рецептата за Добруджанки, както и рецептата за баница със сирене. И двете рецепти отнемат малко време, а са много вкусни и са в състояние да съберат цялото семейство около масата.

ДОБЪР АПЕТИТ!