Супичка – пътеводител на новака в кухнята

2
Добави коментар
gischo
gischo

И ако някой каже, че в кухнята няма мода! И в кухнята има модни тенденции и това е безспорно. Простата зеленчукова супа е заменена с френска лучена супа, на мястото на пиле с ориз се появява ризото по милански, а вместо мляко с ориз в менюто на ресторантите откриваме чийзкейик, или тирамису. И салатата Табуле, и зрънцата киноа са видни представители на модерната кухня.  Откриваме ги във всички менюта на актуалните заведения. И салатата Табуле, и киноа са освен това и част от менюто на всички почитатели на здравословното хранене. Класическата салата Табуле се приготвя с булгур, но той съвсем успешно би могъл да бъде заменен от киноа. И така хем имаме още една идея за рецепта с киноа, хем имаме още една идея за вкусна и бърза салата.
Салата Табуле с киноа

Необходимите продукти за салата табуле с киноа:

1. ½ чаена чаша киноа
2. 1 връзка магданоз
3. ½ глава лук
4. 1 домат
5. сока на ½ лимон
6. зехтин

Необходимо време за приготвяне:
40 минути

3 Порции

Салата Табуле с киноа
Рецептата за табуле с киноа в три стъпки:
1.
Първа стъпка от рецептата за салата табуле с киноа е подготвянето на киноа. Киноа се вари в съотношение 1:3, като към врящата и подсолена вода се добавя предварително измитата киноа. Зрънцата киноа се сваряват бързо, приблизително за около 15-20 минути, когато са готови зрънцата стават прозрачни в средата, а около тях остават бели пръстенчета, които често се разкъсват.

2.
Измивате магданоза и го нарязвате на дребно. Към него добавяте и дребно нарязаните домат и лук.

3.
Смесвате сварената киноа и магданозената смес и овкусявате със сол, зехтин и сока на лимона.

Добавете надпис
Рецептата за салата Табуле с киноа е изпълнена!
По рафтовете на магазините все по-често откриваме пакетите киноа. Има безброй статии за нейните полезни свойства, но рецептите, в които може да включим киноа не са така популярни. Ако и вие се чудите за какво да ползвате купената от вас киноа, освен рецептата за салата Табуле с киноа, може да пробвате и рецептата за киноа с куркума и зеленчуци, или пък рецептата за зеленчукова яхния с киноа. Съчетание на класически познат български вкус и модерната киноа е рецептата за киноа с коприва. Киноа с коприва е чудесно пролетно ястие, което се приготвя бързо и лесно, пълно е с витамини и всякакви полезни вещества, от които организмът има нужда, чудесно допълнение към здравословното меню.

ДОБЪР АПЕТИТ!